SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yeni moda hastalık gücün ve güçlünün yanında olmak
25.08.2018

Tarih boyu insan oğlu gücü hep sevmiştir. Fakat son dönemde ki hastalık ise güçlüden yana olup güç hastalığına bilmeden kapılma hastalığı. Almış başını gidiyor. Güce yaslanma ve yaslanılınca kendini güçlü sanma hastalığı. Bu hastalığın en önemli belirtileri: Her şart ve durumda gücü elinde bulundurandan taraf olmak, ona yaranmaya çabalamak, onun gözüne girmek, zemin ve şartlara göre tavır belirlemek, ufak tefek çıkarlar uğruna birçok ölçü ve prensibi gözünü kırpmadan bir kenara koymak, gelen eleştirileri kabul etmemek sürekli kendini kandırmaktır. Bu hastalık, ilk olarak haklının yanında durmanın, bu yüzden zorluklar çekmenin ve bedeller ödemenin neden olduğu durumlarda görülmeye başlandı. Başlangıçta ilk belirtiler korku ve kaygı gibi nöbet durumlarıyla ortaya çıktı. Daha sonra başka evrelere geçti.

Haklının ve doğru olanın yanından kaçmak güçlü olana sığınmak kısa bir rahatlama dönemi yaşamaya neden olsa da, aslında acizlik gibi önemli hastalıkların bünyede derinleşmesine neden oluyor. Bu, her şartta ve durumda haklının değil de güçlünün yanında durma hastalığı bir süre sonra gelişip davranış bozukluğuna yol açar. Sonra bozulan bu davranış bozuklukları bünyeye yerleşir ve başlı başına bir davranış haline gelir. Bir hastalığın asıl sebebi bilinirse tedavisi kolay olur. Gerçek güç Allah’a tam olarak teslim olamamak dünyevî telaşa ve kaygılara düşmek, daha önemli gördüğü başka güç merkezlerine yanaşmaktır. Gerçi Gerçek gücün Allah olduğunu zalimlerde suçlularda herkes haykırır.

Bunu ifade etmek yeterli değildir. Burada püf nokta bu gerçeğe teslim olmaktır. Ahirette hesap gününe inananlar için imtihan konusu olan kısımda budur. Bu gerçeğe teslim olana Müslüman denir. Müslüman her şart ve durumda ahiret gününde tercihlerinden, yaptıklarından, yapması gerektiği halde yapmadıklarından, dar günde de geniş günlerde de haklının yanında durup durmadığı, haksızlıklara karşı gelip gelmediği gibi sayısız alanda yaptığı tercihler ve geliştirdiği davranışlardan ötürü sorguya çekilecek. Müslüman’ın her türlü duruşunu ve tavrını inanç ve akidesi belirler, makamı ve mevkii, şan ve şöhreti, mal ve serveti değil. En önemlisi başta rızık ve statü kaygısı ile Allah’ı devre dışı bırakıp sahte güçlere yaslanmak, zamanda başarı gibi gözükse de, akıbet mutlaka kötü olur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap