SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tek suçlu siyaset mi?
15.09.2018

Türk milleti olarak her konuda bütün sorumluluğu hükümetlere yüklüyoruz. Hastanede, okulda, işte, yollarda, devlet dairesinde karşılaştığımız bütün olumsuzluklarda kabahat hep hükümetin oluyor. Bütün olumsuzluklarda, sorunlarda suçlu hep iktidar ya da siyaset midir? Peki ama bunları düzeltmek için biz üzerimize düşeni yapabiliyor muyuz? Vatandaş olarak bizlerin hiç mi günahı ve hatası yok? Dolar çıktı, suçlu hükümet... Hastanede problem var, suçlu hükümet... Her olumsuzlukta suçlu hükümet oluyor. Peki bizler birey olarak görevimizi yapıyor muyuz? Biz, hiçbir zaman da suçlu olamayız, suçlu hep başkasıdır. Kendi sırtımızdaki kamburu görmez, hep başkasının sırtındaki kamburu görürüz. Örnek verecek okursak, sebze fiyatları çok artmış, suçlu kim, hükümet... Peki bizler köyümüzde, bahçemizde imkanımız varken üretim yapıyor muyuz? Hayır. Üretiyor muyuz? Hayır. Toplum olarak hep tüket, üretme yan gelip yat sonra da fiyatların yüksekliğinden şikayet et. Kimse kusura bakmasın, üretmeden tüketmenin bir bedeli olacak tabii ki. İşte bu bedel de çarşıda pazarda fiyatların el yakmasıdır.

ŞİMİZİ LAYIKIYLA YAPALIM

Kamu görevlisi görevini layıkıyla yerine getirmezken, başkalarını kolayca suçluyor. Sivil toplum örgütü yöneticileri tam anlamıyla faaliyet yürütemezken, başkalarının neden görevlerini yerine getirmediğinden yakınıyor. Biz basın mensupları da, kamu adına yaptığımız bu görevi hakkıyla yapmıyorken, yine başkalarını eleştirmekten geri kalmıyoruz. Toplumun geri kalan diğer bütün kesimleri için de aynı şeyler geçerlidir. Hep eleştiri yapıyoruz. Ama hiç kendimizi sorgulamıyoruz. Yanlışı hep iktidar ya da başkaları yapıyor mantığıyla hareket ediyoruz. Sanki iktidar bize işimizi iyi yapmamamızı telkin ediyor. Vergini zamanında ödeme, kaçak bina yap, devletin arazisini işgal et, çöpünü dereye at, sokakları kirlet, trafik kurallarını ihlal et, tarlanı ekip biçme; ondan sonra da devleti suçla. Hastane kuyruğunda bile öne geçmek için türlü ayak oyunları yapan bizlerin hiç mi kabahati yok bu kötü gidişte?

ÖNCE KENDİMİZİ DÜZELTELİM

Bu memleketin çalışmaya, daha çok üretmeye ihtiyacı var. Ama bizler çalışmamak için adeta ayak diretiyoruz. İster siyasetçi olsun, ister bürokrat olsun, STK mensubu olsun, hatta esnaf tüccar veya işçi olsun hiç fark etmez, hepimiz hep birlikte çalışarak bu kritik süreci atlatabiliriz. Ancak bunu yaparsak memleketimizin karşı karşıya olduğu sorunları çözme imkanımız olur. Yoksa suçu hep siyasete ya da hükümete atmak bize bir arpa boyu yol aldırmaz. Herkes önce kendini düzeltmeli ki, toplum düzelsin.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap