SON DAKİKA
SON DAKİKA


Özkürtün ve Belediye Başkanı Aynur Hanım
19.09.2018

Gümüşhane izlenimlerimize devam... Gümüşhane'yi yazarken Doğu Karadeniz Bölgesi'nin tek kadın belediye başkanı olan Aynur Zorlu Kaya'dan bahsetmemek olmazdı. Kadınların siyasette daha fazla ağırlığının olması gerektiğine inanan bir gazeteci olarak Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya'nın buna ne kadar güzel bir örnek teşkil ettiğinden bahsetmek istiyorum. Gümüşhane'nin şirin beldesi Özkürtüngerçekten de tam yaşanılacak bir yer. Nüfusun azlığı, sakinliği, sessizliği ve dinginliğiyle, kalabalık ve gürültülü şehir yaşamından bunalanlar için harika bir yerleşim yeri. Herkes birbirini tanıyor, dolayısıyla selamı-merhabayı birbirlerinden hiç eksik etmiyorlar. Sokakta ve çarşıda çok sıcak ve içten sohbetlere tanık oluyorsunuz. Kendinizi yabancı, el gibi hissetmiyorsunuz. Yerli halkla hemen kaynaşıp yeni dostluk ve arkadaşlıklar kurabiliyorsunuz. Küçük bir belde olduğu için Özkürtün'e yeni atanan öğretmen, doktor vb. kamu görevlileri hemencecik belde sakinleri tarafından fark ediliyor. 

ÖZKÜRTÜN'ÜN AYNUR ABLASI

Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya klasik kadın belediye başkanı imajını yerle bir etmiş. Nasıl mı? Yaşlı ve hastalarıevlerinde ziyaret edip onlara kendi elleriyle yemek yapacak kadar mütevazi ve alçak gönüllü bir siyasetçi. İşte Aynur Başkan bunu yapıyor. Bir belediye başkanı gibi değil de, halkın Aynur Ablası gibi davranıyor.   Türkiye'de başka bir örneği var mıdır bilemiyorum. Gönül isterdi ki, kadın belediye başkanlarımız bütün illerimizde varlığını hissettirsin. Ülkemizin böylesine naif, çalışkan belediye başkanlarına ihtiyacı var.

ALTYAPI VE ÜSTYAPI BİRLİKTE

Aynur Hanım sadece insani ilişkileriyle değil, hizmetleriyle de adından söz ettiriyor. Pek çok belediye başkanı görünürlüğü olmadığı için altyapı hizmetlerini savsaklar, ihmal eder. Daha çok, halkın her daim gözüne batacak üstyapı projelerini hayata geçirir. Aynur Hanım ise hem altyapı hem de üstyapı hizmetlerini birlikte yürütüyor. Kanalizasyon sistemi buna en güzel örnek... Özkürtün merkezinde 5 km. uzunluğunda kanalizasyon sistemini hayata geçirmiş ve bu sorunu tamamen bitirmiş. Pek çok mahallenin içme suyu problemlerini çözmüş. Hem kırsal mahallelerde hem de merkezi mahallelerde yolları ya asfaltlamış ya da betonlamış... Kırsal mahallelerde yolların betonlanması vatandaşları bir hayli memnun etmiş, Aynur Hanım'a çok teşekkür ediyorlar. 

TEŞEKKÜR MEKTUPLARI

Kürtün Barajı ve Hidroelektrik Santrali çevresinde kurulan parklar ve yeşil alanlar gerçekten insanı büyülüyor. Buradaki alabalık tesislerine vatandaşlar yoğun bir rağbet gösteriyor. Bir yanda baraj gölü diğer yanda içinizi ferahlatan Özkürtün'ün eşsiz doğal güzellikleri. Baraj çevresindeki park ve sosyal alanlarda dinlenen vatandaşlar Aynur Başkan'a teşekkür mektupları bırakıyor. Aynur Başkan yapmış olduğu proje ve hizmetlerle Özkürtün'ü sıradan belde olmaktan çıkarıp adeta herkesin yaşamak isteyeceği bir çehreye dönüştürmüş...Dolayısıyla bize de kendisini tebrik etmek düşüyor. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap