SON DAKİKA
SON DAKİKA


Herkes görevini layıkıyla yapsın!
4.10.2018

İnsanın sevdiği olunca dünyalar onun olurmuş... Sevgi varsa, çözüm de vardır... Vatanı seviyorsan bunun bedelini yerine getireceksin. Tıpkı gözünü kırpmadan şahadet şerbetini içen şehitlerimiz gibi...

Bu coğrafyayı yurt tuttuğumuz günden bugüne kadar binlerce şehidimizin kanı toprağa düştü. Yaşadığımız coğrafyanın kodları bunu gerektiriyor. Bir kenara çekilmek, sinmek ve yaşananları görmezlikten gelmek, altındaki halının kayması anlamına gelir. Kanla sulanan bu topraklardan vazgeçmemiz mümkün değildir.

Son nefesimize kadar vatan savunmasında var olacağız. Yediden yetmişe cepheye hazır bir başka millet var mıdır? İşte Türk milleti her daim vatan savunmasında gözünü kırpmadan ölüme yürümeyi bilmiştir. Peki vatan sevgisi sadece cephe de mi olur? Vatan sevgisi her alanda vatana hizmet etmekle olur. Bugünlerde hükümetimiz tasarruf tedbirleri almak için karalar açıklıyor. İster kamu ister özel sektör olsun herkes bu tasarruf tedbirlerine uymalı. Başımıza ne geldiyse israf ve savurganlıktan geldi. Ürettiğimizden fazlasını tükettik. Ürettiğimizden fazlasını tükettiğimiz için de gelirimize oranla çok fazla borçlandık. Şimdi ise borçlarımızı ödeyemeyecek duruma geldik.

ÇALIŞMAK, ÇALIŞMAK VE ÜRETMEK...

Bu ekonomik darboğazdan tek çıkış yolu var. O da daha çok üretmek, daha çok çalışmaktır. Vatanını seven görevini en iyi yapandır. Yıllardır bize bunu öğrettiler. Ama bizler yegane kurtuluş reçetemiz olan bu ilkeye hiçbir zaman uymadık. Hep günü geçiştirmeye, kotarmaya çalıştık. Oysaki görevimizi en iyi yapmak istiyorsak çok çalışmalıyız.  Hamasi söylemlerle borazanlık yapmak, ülkemize hiçbir şey kazandırmaz. Gerçek milliyetçilik ve vatanperverlik çok çalışmayı gerektirir.

KURTULUŞ REÇETEMİZ!

Hiçbir meslek ve iş ayrımı yapmaksızın çok çalışmalıyız. Çöpçü işini yapmalı. Esnaf, müşterilerine sadece kâr amacıyla bakmamalı. Öğretmen öğrencilerine derslerini iyi anlatmalı. Onları ahlâklı, edepli, namuslu bireyler olarak yetiştirmeli. Toplumun sağlıklı ve nitelikli yaşaması için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli. Nasıl bir gün ekmek fırınları çalışmazsa millet aç kalır. Bu diğer meslek dalları ve işler için de geçerli. Herhangi bir yerdeki aksaklık bütün toplumsal yapıyı etkiliyor. Öğretmenin kötü davrandığı çocuk ya da hastasına yeterli ilgi ve alakayı göstermeyen doktorun zincirleme reaksiyonlar şeklinde topyekün toplumsal yapımızı etkilediğinin farkına varmalıyız. Öğretmeninden azar işiten bir öğrencinin, doktorundan fırça yiyen bir hastanın veyahut hiç de hak etmediği bir cezaya çarptırılan bir suçlunun, esnaftan kazık yiyen vatandaşın bir zincirleme reaksiyon şeklinde kendi arkadaş çevreleriyle olan ilişkileri bu olumsuzluklardan oldukça negatif anlamda etkilenecektir. Vali görevini layıkıyla yerine getirmeli. Doktor hastalarını başından savmamalı. Onları dinlemeli, hastalığını iyice anlamı ve doğru teşhis koymalı. Fabrika işçisi işini savsaklamamalı. Velhasıl herkes 7'den 70'e bütün toplum üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli. Bak gör o zaman ne ekonomik kriz kalır, ne de her gün izlemekten bıktığımız, adeta yüreğimizi dağlayan o insanlık faciaları... Ancak el birliğiyle bu işin içinden çıkabiliriz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap