SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bakan Ziya Selçuk umut veriyor!
21.10.2018

Bizim milli eğitimin sorunları saymakla bitmez. Türkiye Cumhuriyeti kurulalı beri eğitim sorunları en çok tartışılan meselelerin başında gelmiştir. Ve gündemi en çok meşgul eden konuların başında gelmiştir. Eğitim müfredatından tutun da okulların fiziki yetersizliğine ve öğretmenlerin niteliğine kadar milli eğitimin bir yığın sorunu var. Eğitim ülkemizin düze çıkması ve daha güzel yarınlara ulaşması için en önemli faaliyet alanı olmalıdır. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk'u bu anlamda bir şans olarak görüyorum. Ama şunun da farkındayım, eğitimin sorunları kısa vadede çözülebilecek sorunlar değil. Uzun vadeli bilimsel planlar ve programlar yaparak bir an önce yol haritası çizilmesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanımızın bundan bir süre önce açıkladığı programı bu anlamda atılmış en ciddi adım olarak görüyorum. Bakanımızın öğretmenler için söylediği veciz sözlerin eğitim camiasında ne kadar karşılık bulduğunu hepimiz gördük. Öğrenciler, öğretmenler, veliler ve bütün vatandaşlar Milli Eğitim Bakanının açıklamalarıyla umutlandı. Tabi ki, bizler halk olarak söylenen sözlere değil, icraatlara bakacağız. Umarız açıklanan program ve söylenen sözler en kısa zamanda uygulamaya konulur. Çünkü bugüne kadar milli eğitimde görev alan bakanlar hep konuştular ‘onu yapacağız, bunu yapacağız’ ama maalesef her defasında dağ fare doğurdu. Bakanımızın bizzat eğitim sektörünün içinden gelmesi eğitimin bütün sorunlarına vakıf olması, bu konuda bilimsel kitaplarının ve makalelerinin olması bizi epeyce umutlandırıyor. İnşallah yanılmayız. Diğer yandan sırf ideolojik nedenlerle bakanın istifasının istenmesi, birtakım yazarların, gazetecilerin haksız eleştirilerle bakanımızı yıpratmaya çalışmasını da doğru bulmuyoruz.

BAKAN ÜZERİNDE GENİŞ BİR MUTABAKAT VAR

Toplumun bütün kesimlerinden destek alan ve bu konuda geniş bir mutabakatın sağlandığı bir bakının göreve atanmasından daha iki üç ay geçmemişken istifasının istenmesini gerçekten de anlamakta zorluk çekiyoruz. Daha önceki bakanların milli eğitimde yaptıkları ortada... Maalesef, bunca bakan değişikliğine ve harcanan bunca paraya rağmen eğitimde bir arpa boyu yol alamadık. Bu sefer bütün sorunları çözeceğini vaat eden ve bu konuda bilimsel bir program hazırlayan Bakan Ziya Selçuk'a fırsat verilmelidir. Bütün gücümüzle ona destek olmayız. Çünkü umut vaat eden, milli eğitimin bütün sorunları çözeceğim diyen bir bakan var. Bu konuda da kendisi oldukça liyakat sahibidir. O nedenle bakanımız lütfen sahip çıkalım ve neler yapacak bir görelim. Yanlışlara ise hep beraber karşı çıkalım.

KAYNAK KİTAP DAYATMASI

Diğer yandan yönetmeliklere aykırı olarak tarafımıza bazı okullarda kaynak kitap ve test kitabı dayatması yapıldığıyla ilgili şikayetler geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir an önce bu konuda adım atması gerekiyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap