SON DAKİKA
SON DAKİKA


ARMADA GRUP NİYE KAÇTI?
5.06.2018

Bir iki yıl önce Dubai kökenli Armada Grup firmasının Araklı'nın Turup mevkiinde çok amaçlı bir turizm tesisi yapacağına dair birçok gazete haberi duyuyorduk. Araklı Limanı'na marina yapılacağı ve Turup mevkiine de lüks bir otelin yapılacağını çok defa basından okumuştuk. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, DOKA Eski Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ve şimdiki Genel Sekreter Onur Adıyaman, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Araklı İlçe Başkanı Şaban Bıyık projenin hayata geçmesi için çok yoğun lobi faaliyetleri yürüttüler. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi bu amaçla Dubai'ye gidip yatırımcı firma yetkilileri ile görüşmeler yaptı. Neredeyse projenin hayata geçmesine kesin gözüyle bakılıyordu. Ve bu yönde konuyla ilgili kişiler tarafından basına demeçler veriliyordu.

BÜROKRATİK ENGELLER VE İÇ ÇEKİŞMELER

Sonra ne mi oldu? İlk önce projenin iptal edildiğine dair basından haberler duyduk. Ama herhangi bir yetkili bununla ilgili net bir açıklama yapmadı. Şimdi de 1 milyar dolara mal olması öngörülen projenin bürokratik engeller nedeniyle iptal edildiğini ve Elazığ'da yapılacağını öğrendik. İşsizliğin bu kadar yaygın olduğu Trabzon'da böylesine büyük çaplı projenin eften püften konular nedeniyle hayata geçmemesini anlamak mümkün değil. 1 milyar dolarlık bir projenin Trabzon'da ne kadar istihdam alanı yaratacağını düşünebiliyor musunuz? Böylesine bir tesise sahip olmanın özellikle son yıllarda büyük bir tırmanışa geçen turizm sektörü için lokomotif bir güç oluşturacağını tahmin etmek hiç de zor değildi. Trabzon'da çok büyük katma değer yaratacak, marka oluşturacak büyük bir projenin bürokratik engeller ve iç çekişmeler nedeniyle hayata geçmemesi gerçekten de şehrimiz için büyük bir kayıp olmuştur. Böylesine bir fırsat bir daha elimize ne zaman geçer, yahut geçer mi bilemiyorum? Ama tabiri caizse kaçan balık çok büyük olmuştur.

ÇÖP TESİSİNİN ETKİSİ OLDU MU?

Acaba Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Araklı Taşönü'nde yapılmasına karar verilen çöp depolama tesisinin bu yatırım kaybedilmesinde bir payı var mı? Eğer varsa bu çöp tesisi halkın yoğun itirazlarına ve böylesine bir tesisin kaybedileceğinin bilinmesine rağmen yapıldıysa burada bir sorun var demektir. Demek ki birileri Trabzon'a büyük bir yatırım yapılmasını istemiyor. İster bürokrat, ister başka bir yetkili olsun; işi bu raddeye getirenler şimdi bu yaptıklarından acaba mutlu mu?

ELAZIĞ'A YAPILACAK

Şimdi öğreniyoruz ki, DOKA Eski Genel Sekreteri, şimdiki Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın daveti üzerine Elazığ’a giden Armada Grup Yetkilisi Dr. Mohammed Rahif Hakmi, Turup’a yapılması planlanan projenin Elazığ Hazar Gölü etrafına uyarlanması için çalışmalara başlandığını söylemiş. Gerçekten de pes doğrusu!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap