SON DAKİKA
SON DAKİKA


24 HAZİRAN'IN PANORAMASI
25.05.2018

24 Haziran seçimlerine 29 gün kaldı. Artık partilerin adayları netleşti. Trabzon'da iktidar partisi olan AK Parti üç yeni isimle listesine takviye yaparak seçmenin karşısına çıkıyor. AK Parti halen milletvekili olan Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora isimlerini değiştirmedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul'a kaydırılırken, milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ise listede yer almadı. Dünya şampiyonu milli güreşçimiz Selçuk Çebi, Vehbi Koç da listede yeni yüzler olarak yer aldı. Kadın kontenjanında ise Bahar Ayvazoğlu tercih edildi. Ana muhalefet partisi CHP partinin gülen yüzü Ahmet Kaya’yı liste başı yaptı. Ahmet Kaya CHP gençlik kollarında görev almış ve CHP Ortahisar ilçe başkanlığı görevinde bulunan deneyimli bir isim. MHP partinin il başkanı Nihat Birinci'yi liste başı yaparak Trabzon halkının karşısına çıktı. İYİ Parti'de beklenen oldu ve Dr. Hüseyin Örs liste başı oldu. Saadet Partisi ise liste başına Cevat Kurt'u koydu. Aslında listelere bakılırsa Hüseyin Örs hariç diğer milletvekilleri adayları hepsi il başkanlığından liste başı olmuş. Kısaca Trabzon'da yarış il başkanları arasında geçeceğe benziyor.

DOĞU-BATI TARTIŞMASI ANLAMSIZ

Listeler açıklandıktan sonra doğu-batı kavgası başladı. Bu kavgayı doğru bulmuyorum. Trabzon milletvekili adayı olan herkes Trabzon’un adayıdır. Yani bu işin doğusubatısı yoktur. Geçmişte doğu tarafından birçok isim liste başı olmuş ve bu şehre hizmet etmiştir. Şimdi burada açıklanan bu isimler üzerinden doğu-batı ayrımı yapmak ne partilere ne de şehrimize bir şey kazandırmayacaktır. Artık şehrimizin eksikliği ne, onun üzerine kafa yormak gerekiyor. Bu güne kadar kim ne derse desin son dönemlerde şehirdeki çekişme şehrimize bir artı kazandırmadığı gibi çok şey götürdü. Ocu, bucu, şucu çekişmesiyle zamanımızı boşa tükettik. Bu tür kısırdöngüleri bir yana bırakalım ve gücümüzü boşa harcamayalım. Tüm gücümüzü artık şehrimizin kalkınması için kullanalım ve hep birlikte sorunlarımızın çözümüne odaklanalım.

SOYLU İSTANBUL'UN İTİCİ GÜCÜ OLACAK

Son olarak Trabzon’dan İstanbul’a kaydırılan Süleyman Soylu İçişleri Bakanlığı görevinde tarihte eşi benzeri görülmemiş bir şekilde terör örgütleriyle canını dişine takarak mücadele etti. Gece gündüz demeden yurdun dört bir tarafına giderek kolluk güçlerimizin motivasyonunu artırdı. Bakan Soylu her seçimde Trabzon'da nasıl AK Parti'nin lokomotifi olduysa İstanbul'da da AK Parti'nin itici gücü olacaktır. Sayın Soylu Trabzon milletvekili ve İçişleri Bakanı olarak her zaman göğsümüzü kabarttı. Yapmış olduğu ve şehrimize kazandırdığı hizmetlerden dolayı kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. İyi ki varsın Süleyman Soylu!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap