SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hakkınız ödenmez
25.11.2023

Ne kadar kıymetli olduklarını anladığımda küçük bir çocuktum. Okula başladığım ilk gün bana sarılan iki kol, tebessümle bakan yüz ve ışıl ışıl gözleri ile hissettirdikleri bugün gibi aklımda. Hatta sesi kulağımda, kokusu burnumda. O yaşımda ilk öğretmenimin bana hissettirdiği anne şefkatinin, aslında verdiği eğitimin bir parçası olduğunu ve ilk temasla başladığını bugün daha iyi anlıyorum. Her davranışı, küçük bir çocuğun zihninde “ilk” karşılaşma ile oluşan ve onunla yetişkin yaşlara taşınan ”öğretmen” algısı için biçilmiş kaftan.

Güzel yüreği ile bana ve o yaştaki tüm arkadaşlarıma tanışmamız sırasında gösterdiği samimiyet, sevgi, ilgi, şefkat ve aynı zamanda da disiplin ile bir çocuğun yüreğinde nasıl yer tutulabileceğinin, aradan geçen yıllara rağmen nasıl unutulmayacağının ve sevgiyle anılacağının, bunlardan da öte eğitim-öğretimin ne demek olduğunun canlı bir kanıtı.

Eğitim hayatım boyunca değişen şehirler, değişen okullar ve değişen öğretmenlerim olmasına rağmen hiç zorlanmayışıma bu ilk temasın, sağlanan güvenin ve elbette pek çok şey öğrendiğim değerli öğretmenlerimin katkısı büyük.

Bunları yazarken gözümün önünden geçen anılarda hatırladığım öğretmenlerimin isimleri, ses tonları, yaklaşımları ve hatta onlar için belki önemsiz ya da hatırlamadıkları fakat benim için önemli olan cümleleri bile aklımda.

Her biri çok kıymetli.

Öğretmenlerimizden hayat bilgisini, matematiği, fen bilimlerini, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, sosyal bilimleri anlamayı, Türkçe ve edebiyatın önemini, dil bilmenin gerekliliğini, din kültürü ve ahlak bilgisini, beden eğitiminin katkısını, resim ve müziğin ruhu beslediğini, el sanatlarını, teknolojiyi ve her birimiz kendi meslek gruplarımıza göre bilgiyi öğrendik ama çok daha önemlisi bir yüreğe dokunmanın, öğretici bir iz bırakmanın ne demek olduğunu ve önemini yaşayarak anladık.

Kaybettiğimiz tüm öğretmenlerimizi saygı, sevgi ve rahmetle anarken, üzerimde emeği bulunan değerli öğretmenlerime, eğitime gönül vermiş, öğrenciler yetiştirmiş ve halen emek veren öğretmenlerimize teşekkürü borç bilirim.

Hakkınız ödenmez.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap