SON DAKİKA
SON DAKİKA


19 Mayıs
21.05.2023

Lise yıllarımdaki 19 Mayıs’larda erken kalkarak ve heyecanla başlardı gün. Önce güzel bir kahvaltı yapar, sonra okula gitmek üzere o güne özel kıyafetlerimi giyerek hazırlanır, aynı apartmanda yaşadığımız arkadaşlarımla yola çıkardık. Günler süren hazırlıklarımızın artık son aşamaya gelmiş olmasının verdiği hem huzur ve mutluluk hem de burukluk kaplardı içimizi. Çünkü çalışmalar sırasında geçirilen vakitler yorucu fakat bir o kadar da keyifli olurdu. Okuldan tören alanına giderken ki yürüyüş bile mutlu ederdi. Görevimizi yerine getirirdik ama aynı zamanda da eğlenirdik. Küçük bir yer olduğu için yol boyunca gördüğümüz tanıdıklarla selamlaşmayı da ihmal etmezdik. Bazen marşlar söylerdik, bazen şarkılar.

Sıramızı ve düzenimizi bozmamak için çaba gösterirdik. Alana ulaşınca yerimizi alır, görevlerimizi yerine getireceğimiz zamanı beklerdik. Bizleri izlemeye gelen aile üyelerimizi tribünlerde bulmaya çalışır, şimdiki gibi hepimizin elinde olan cep telefonları ile değil, evden getirilen fotoğraf makineleri ile çekimler yapardık. Tören sonrasındaki aktivitelerimizi bile tören sırasında planlardık. O zamanlar, yeni yapılmış olan parkta oturup bir şeyler içmek, çarşı içerisindeki lokantada çok da alternatifi olmayan menüden istediklerimizi seçmek, iskelede yürümek ve günü bisiklet sürerek kapatmak bize yeterdi. Yarım kalan muhabbetler evde devam ederdi. Gençlik bayramını, çiçeği burnunda gençler olarak en iyi şekilde ve bayram havasında kutlardık.

Kutlamalarda bando takımında da yer almıştım, gösterilerde de. Şiirler de okumuştum, hazırlanan metinleri de. Bayrağımızı da taşımıştım, okulumuzun adının yazdığı pankartı da. Her biri ayrı tatlar bıraktı hafızamda ve her biri dün gibi aklımda.

Bandırma Vapuru ile 19 Mayıs 1919’da Samsun’a  çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, İtilaf Devletlerine karşı başlattığı Milli Mücadelenin ilk adımı kabul edilen bu günü gençliğe bayram olarak armağan etmesinin haklı gururu her daim yüreklerimizde.

“Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı” kutluyor, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bize yaşattığı tüm bu duygular için sonsuz teşekkürler ediyorum.

Saygı, sevgi, rahmet ve minnetle...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap