SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yeni sezonda Trabzonspor
31.07.2018

Ünal Karaman’ın öğrencileri Slovenya kampından döndükleri gibi Samsunspor’un karşısına çıktılar. Maçın sonucu 3-0’lık galibiyet olunca Trabzonspor’un gençleri ve altyapısı yeniden konuşulmaya başlandı. Ancak takımın dağınık görüntüsü de gözlerden kaçmadı. Batuhan, Muhammet, Abdülkadir ve kaleci Uğurcan başta olmak üzere Trabzon’un gençleri kendilerini gösterme şansı buldular.

TAKIM DAĞINIK

51. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Trabzonspor’da takım dağınık bir görüntü çizdi. Ligin başlamasına 10 gün kala söz verilen transferler halen daha bitirilemedi.

Kulübün borç yükü ağır olunca transfer rotası da İran’a döndü. Bonservisi elinde olan maliyetsiz oyuncuların peşine düştü Trabzonspor. Samsunspor karşısında Burak ve Yusuf Yazıcı sakattı. Sezona hazır tek oyuncu Pereira ve kaleci Onur olarak görünüyor. Geriye kalan futbolcularda bir takım bütünlüğü göremedik.

AMİRİ İÇİN ERKEN

Yeni transfer Amiri’yi değerlendirmek için henüz çok erken ancak kumaşı iyi bir oyuncu olduğuna ihtimal veriyoruz. Bir futbol şehri olarak Trabzon mutlu bir tablo arıyor. Taraftar başarı bekliyor, yönetim ise oyuncularından indirim bekliyor. Elbette ki Ünal Karaman kendi yağıyla kavrulmak istemiyordur. Ne yazık ki Ahmet Ağaoğlu’nun elindeki şeker ile yağ bu kadar olunca helva da acem helvası gibi az oluyor.

YÖNETİCİLİK MEZİYET İSTER

Amerika’yı tekrar keşfetmeye gerek yok.  Başarı için yapılacak olan bellidir.

Öze dönüş gerçekleşirken yapılan transferlerde gençlere yol gösterecek Avrupa kalitesindeki oyuncular olmalıdır. Zamanında Şota’yı, Syzmkowiak’ı, Stepanovic’i bulup getiren yine bu takımın yöneticileriydi. İran’ı bugüne kadar kimse keşfedemedi de Dünya kupasında bizim yöneticiler mi keşfetti? Yöneticilik yapmak meziyet ister. Trabzonspor’un büyüyen bir borç sorunu var. Faizi faiz ile kapatmaktan vazgeçmeyen bu anlayış transferde de pahalıya alıp ucuza satmaktan vazgeçmiyor. Novak’ı biz 1.9 Milyon Euro’ya almışız, Avrupa kulüpleri ise 1 milyon Euro veriyor. Bu işte bir tezat var. Yıllardır neden pahalıya alıp ucuza soruyoruz. Başkan Ahmet Ağaoğlu kulübe kaynak bulmaya çalışıyorum bizi eleştirmeyin diyor. Ancak Trabzonspor bir yandan kaynak arıyor bir yandan İran’dan orta sınıf oyuncuların peşinden gidiyor.

TEKRAR HATALAR OLMASIN

Muharrem Usta döneminden kalan yüksek maliyetli oyuncuları elden çıkarmak öncelikli politika olmalı. Geçmiş dönemdeki hataları tekrar etmeyin sayın Başkan.

Trabzonspor’un sportif olarak büyümesi için ekonomik olarak küçülmeye ihtiyacı var.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap