SON DAKİKA
SON DAKİKA


Türk futbolu nereye gidiyor ?
15.12.2023

PORTEKİZ, dayak yiyen hakeme sahip çıkarken, Halil Umut Meler’i Portekiz’e görev yapmaya davet etti. UEFA Başkanı Gianni Infantino diyor ki; “ Futbol keyif oyunudur” ancak bunu Türkiye uygulayamıyor. Hala araya güvenlik şeridi çekerek güveni sağlamak istiyor ancak buda yetersiz kalarak olayların çıkmasına sebep oluyor. Portekiz’in bizim hakemimize sahip çıkması Türkiye’de futbolunun var olduğunun ancak iyi yönetilemediği gösteriyor. Oysaki biz kendi değerlerimize sahip çıkamıyoruz.

Bir parantezde altyapı konusuna açmak istiyorum. Trabzon’da altyapıdan oyuncu çıkmamasının en önemli nedeni ise Avni Aker ve Yavuz Selim’in kapanması olmuştur. Sağdan soldan sebep aramaya gerek yok. Çünkü sebep semt sahalarında kapanması.

Özellikle de Kavak Meydanı’nda  olan futbol   sahaların kapanarak beton yığını yapılması hem Trabzon futbolunu hem de Türk futbolunu geriye götürmüştür. Şu anda uygulamada olan Double Pass sisteminin Trabzon ve Türk futboluna bir katkı sağlayacağını düşünmüyorum. Çünkü sokaklarda futbol oynanmadıkça ne futbolcu yetişir ne de altyapıdan oyuncular çıkar.  Yetkili kurumların bir an önce harekete geçerek semt sahalarını faaliyet geçirmesi gerekiyor. Çünkü Trabzon futbolunun ve  Türk futbolunun kurtuluş reçetesi mahalle aralarından geçmektedir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap