SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor Avrupa yolunda
17.03.2019

Buz gibi soğuk havada oynanan karşılaşmada kora kor bir mücadele izledik. Trabzonspor Avrupa aşkına oynarken, Erzurumspor kümede kalmak için çırpınıyordu. Erzurumspor’un çılgın taraftarının sıfırın altında hava sıcaklığında soyunup maçı çıplak izlemeleri beni çok etkiledi. Bu destek bana yürekten geldi. Komşu takım ligde kalsın isterdim.

Karlı havada oynanan maçta hava şartları oyuncuları zorladı. Trabzonspor’da sakatlıklar haf safhada olurken, Dadaşlar’da ise Egemen Korkmaz gibi 1-2 eksik oyuncu kadroda yoktu. Maç bu şartlar altında kontrollü başladı. Oyuncular maça ısındıkça kaleleri yoklamaya başladılar. Kar yağışı altında başlayan karşılaşmada başlama vuruşunu Trabzonspor yaptı.

İlk atak Trabzonspor’dan geldi. Karşılıklı ataklarla hızlı başlayan maçın 15. dakikasında Trabzonspor kalesi büyük bir tehlike atlattı. Oyunun ilk yarısı vasat ataklar ile golsüz geçti. 36’ncı dakikada Rodallega bomboş pozisyonda topu ıska atınca Trabzonspor bir golden oldu. Erzurumspor’un atakları genelde hep sol taraftan yapıldı. Sıkıcı bir ilk yarı izledik.

İkinci yarının başında dakika 49’da Ekuban’ın şutu direkte patladı. Ardından kaleci Uğurcan mutlak bir gole engel oldu. Dakika 60’da Olcay Şahan oyuna girdi. Ekuban’ın pası Nwakaeme’nin 63’de attığı golle Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. 77’de yine Rodallega önemli bir pozisyondan yararlanamadı. 78’de Erzurumspor’un attığı gol ofsayt neticesinde iptal edildi. Ardından Nwakaeme’nin attığı golü VAR sistemi iptal etti. Dakikalar 88’i gösterdiğinde Sosa çıktı, yerine İbanez girdi.

Olcay kalan dakikalarda kaptan olarak oyuna devam etti. Maç 5 dakika uzatıldı. Heyecanlı anlar yaşansa da maç Trabzonspor lehine 1-0 bitti. Trabzonspor’un kontrollü oyunu takıma 3 puan kazandırırken, puanını 43’e çıkarmış oldu. Maçın en iyi üç oyuncusu kaleci Uğurcan, Hüseyin Türkmen, Nwakaeme oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap