SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon'da tsunami
2.09.2018

Efsane günlerini özleyen Trabzonspor ilk yarıda fırtına gibi esti. Bir kez daha gördük ki taraftar desteğini arkasına alınca Trabzonspor daima kazanıyor.

Geçtiğimiz hafta hakem hatası yüzünden puan kaybeden bordomavililer dün gece Galatasaray'ı affetmedi ve 3 puanı 4-0'lık skorla almayı bildi.

Galibiyetin analizini yaparsak, Fatih Terim'in kadro seçimi Trabzonspor'un kazanmasına katkı sağladı. Elbette Ünal Karaman haftalardır öğrencilerini bu seviye için hazırlıyordu.

Karaman'ın öğrencileri kanatları etkili kullanmayı bildi ve orta sahada Galatasaray'ı kitleyince Onazi'nin ayağından ilk gol gelmiş oldu.

Erken gelen gol ve Galatasaraylı oyuncu Belhanda'nın oyundan atılmasıyla yeni transfer Nwakeme sahneye çıktı, iki güzel golle skoru 3-0 yaptı.

Yetmedi, Ekuban'ın attığı dördüncü golün de asistini yaptı Onazi. Sol bek Novak ve sağ bek Pereira'nın maçın en başından beri oyuna katkıları büyüktü.

Yusuf kendi mevkisi olan forvet arkasında oynayınca performansı yükseliyor, bunu da bir kez daha izlemiş olduk. Bana göre teknik heyet bu konuya dikkat etmeli.

Ünal Karaman dün gece ideale en yakın kadro ile sahaya çıktı. Onazi ve Yusuflu orta sahaya Nwakeme'nin hücum gücü de eklenince
takımın performansı gün geçtikçe artacak.

Zaten maçın yıldızı Onazi ile Nwakeme'ydi.

Demek ki siyahi oyuncu kendini göstermek için ülkesinin vatandaşı Nwakeme'yi bekliyormuş.

Bu kadroya bir de Abdülkadir Ömür eklenirse Trabzonspor ligin en hızlı hücum hattına sahip takımı olacaktır.

Süper Lig’de rekabet artık yükselmeye başladı. Bordo-mavililer de dün geceki galibiyetle hem taraftara moral verdi hem de şampiyonluk yarışında biz de varız dedi.

Bundan sonra, sorunlu birkaç mevkide rotasyon olabilir ama kazanan takımın iskeletini bozmadan devam etmek gerekir. Santrafor
olarak Rodallega'nın istikrarı yok, bu yüzden Burak Yılmaz bir an önce takıma geri dönmeli. Ancak oyun sistemi Burak Yılmaz'a endeksli olmamalı. Nwakeme ile forvet hattı güçlenen Trabzon'da Burak kendini yeni düzene adapte etmeli. Dün gece için sevindirici olan husus Trabzonspor'un böylesine önemli bir derbide yüzde 70'e yakın isabetli pas yapmasıydı. 

61. dakika şovuyla maçı şölene dönüştüren 40 bin Trabzonsporlu Akyazı Stadyumu'nda takımın kazanmasında en büyük etken oldu.
Herkesin bildiği üzere futbol bir gösteri ve bu gösterinin en büyük parçası taraftarın heyecanı oluyor. Sonuç olarak takımın mayası tutmaya başladı. Tebrikler Trabzonspor, tebrikler Ünal Hoca.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap