SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon Avrupa’ya veda etti
24.02.2023

Açık-Mavi forması ile 1-0’ın verdiği avantajla sahaya çıkan Bordo-Mavili takım ilk yarı yediği golle soyunma odasına  1-0 geride gitti. İlk yarı Trabzonspor maçın kırılma adı Bakasetas ile kaçırılan penaltı oldu. İkinci yarıda yine bir penaltı kazandık ancak Var’ın müdahalesi ile penaltı verilmedi ? Başa baş bir oyun vardı. Ancak Trabzon’da ki avantajını kaçırmamalıydık. Abdülkadir Ömür isabetli pasları Trabzonspor hücumlarını yönetti. Genel anlamda deplasmanda olmamıza mücadele ederek daha iyi oynayan taraftık. Rakip oyun disiplinin hiç düşmedi.

İspanyol hakem Lahoz aleyhimize verdiği kararlar ile maçın önüne geçti. Gomez’in sağdan ve soldan attığı deplase paslar gayet iyiydi. Trezeguet zaman zaman etkili ataklar yaptık. Bakasetas’ın ayağı kaymasaydı belki Trabzonspor turu ilk yarıda koparacaktı. Basel’in kalecisi resmen Trabzonspor’un önünde tek başına durdu. Siopis oyunun iki yönünü çok iyi oynadı. Başarılı top kesmeleri ve isabetli pasları ile görevini yerini getirdi. Trezeguet kanatta çok yalnız kalıyor. Oyuncuların biraz daha ona yakın oynaması gerekiyor. Dakika 61’de bulduğumuz golü Trabzon’da olduğu VAR yine iptal etti. Trabzonspor iki maçta da yaşanan VAR kararları ile turu rakibine bıraktı.  Ayağımıza kadar gelen fırsatı değerlendiremedik.

Bizim oyuncuların istek ve arzusu yerindeydi ama şansızlık ve beceriksizlik yakamızı bırakmadı. Attığımız gollerin VAR’dan dönmesi kaçırılan penaltı ve verilmeyen kartlar nerden turu İsviçre’de bıraktık.  Basel takımın Avrupa tecrübesi bu karşılaşmada ağır bastı. Trabzonspor yavaş oynadığı için rakip alanına yerleştikten sonra hamle yapması Trabzon’un oyununu etkisizleştirdi. Trabzonspor’un bu maçı kaybetmesi beceriksizlikten başka bir şey değildi. Resmen golcüler gol kaçırma yarışına girdi. 1-0’ın rövanşında bordo-mavili takım İsviçre’nin Basel’e 2-0 yenilince Avrupa’da elendi. Böylece Konferans Ligi’ne veda etmiş oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap