SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon 4 Köşe
13.03.2023

Süper Lig’in 25. haftasında Bordo-Mavili ekip Adana Demirspor’u konuk etti. Son 3 maçta alınan 3 mağlubiyet camiada huzursuzluk yaratırken istifalar kaçınılmaz oldu. Oyunun başında Yusuf Yazıcı’nın attığı gol ile 1-0 öne geçen Trabzonspor, Belhanda’nın dışarı atılmasıyla iyice rahatladı.  Karadeniz ekibi, rahat kazanması gereken maçı zora soktu. Trabzonspor, 10 kişi kalan rakibi karşısında 4-1’lik skorla kazandı. Haftaya kulübün yeni başkanını seçecek olan bordo-mavililerde teknik adam krizinin de kongreden sonra çözülmesi bekleniyor. Abdullah hoca istifa ederek geri dönüşün yollarını kapamadı. Kongreden Ertuğrul Doğan çıkarsa Abdullah Avcı yeniden kulübe geri dönebilir. 10 kişi mücadele eden Adana Demirspor 80’nci dakikaya kadar Trabzonspor’a karşı direndi. Bordo-Mavililerde pas üstünlüğü olsa da hep geriye doğru oynadı. Bunların çoğunluğu birinci bölgede yapılan paslardı.   Abdullah Avcı neydi ki Orhan Ak ne olsun ? Yanlış kadro tercihleri, geç alınan oyuncu değişiklikler ve rakip 10 kişi olmasa alınacak sonuç bu kadar farklı olabilirmiydi ? Hoca diye geçinen Montella’dan biraz almalılar. Golü yedikten sonra 10 kişi kalan Adana Demirspor’da oyuna müdahale eden Montella 3-5-1-1 sistemine dönerek hem beraberlik golünü buluyor hem de öne geçecek fırsatları yakalıyor.  Oyuna doğru reaksiyon veriyor.

10 kişi kalan Güney ekibi, ilk yarının son 15 dakikasında Trabzonspor’u sahadan sildi.  Uğurcan’ın özellikle ilk yarıda kalesinde devleştiği 3-4 pozisyon var ki bunlar adeta oyunu dengede tuttu. Ama günün kahramanı kesinlikle Visca. Oyuna girdi hem attı, hem de attırdı. Galibiyetin baş mimarı oldu. Uzun zamandır sakatlığı nedeniyle oynamayan Hamsik’in oyuna girdikten sonra arkadaşlarını oynatması. Trabzonspor’un biran önce 2018 yılındaki kafasına dönmesi lazım. Ödenemeyen bir borca sahip olan Trabzonspor’un bütçeyi aşağıya çekerek kendi öz evlatlarına dönmesi lazım. Üst üste gelen istifalar anlamsız ve zamansız oldu. Takımın başına gelecek hocanın Trabzonspor’u ruhunu anlayan bir hoca olmalı. Bilgili ve ekonomik bir teknik adam olmalı. Ligimizi bilen yerli hocaya ihtiyaç var. Borcu azaltacak akılcı yöneticilere ihtiyaç var. Umut Bozok, Gomez kadar şansı hak ediyor. Bu oyuncu 5 dakika 10 dakikada oynayarak gol atamaz.  Ligde ve Avrupa kupalarında iddiası kalmayan Bordo-Mavili takımda tek gerçekçi hedef Türkiye Kupası’dır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap