SON DAKİKA
SON DAKİKA


İz Bırakanlar!
18.06.2023

Haydar Tuncer hoca 1943 yılında Trabzon’un Sotka mahallesinde dünyaya gelir. Evleri hemen denize yakın, sahilde büyüyen sahil çocuğu ilk lisansını küçük yaşta İdmanocağı Kulübü’nde çıkartır. Ahmet Suat Özyazıcı ile beraber aynı takımda oynarlar. Bu genç oyuncu, 1964-65 yıllarında ligler yeni yeni oluşmaya başlarken Hayri Gür hoca tarafından İdmangücü Kulübü öncülüğünde 1966 yılında kırmızı-beyaz renkleri alarak kurulan Trabzonspor’a alınır ve Trabzonspor’un ilk sağ beki olarak Türk futboluna adını yazdırır. Oyun sistemi olarak belki de kanat bek mevkinin en başarılı oyuncusu olan Haydar, aynı zamanda bindirmeyi uygulayan sistem oyuncusuydu. Bunu kimse inkar edemez. Fakat Haydar ve onun gibi nice yetenekleri Türk futboluna kazandıran rahmetli hocamız Hayri Gür’ü de unutmamak lazım. Hayri Gür, bilindiği üzere 1966 yılında kırmızı beyaz renklerle kurulan Trabzonspor’un ilk teknik direktörüydü. Türk ve Trabzon futboluna emeği geçen hocalardandır.

1967 yılında İdmangücü ve İdmanocağı birleşimiyle bordo mavi renkleri alınıp bugünkü Trabzonspor kurulmuştur. Bu takımın başındaki hocası da Kıbrıslı Halil Özyazıcı’dır.

Haydar hoca futbol oynarken bir taraftan eğitimine devam edip öğretmen olmuştur. Uzun yıllar Cumhuriyet Orta Okulu’nda Türkçe öğretmenliği yaptı. Görevi esnasında hayatında herkesin gönlünde taht kurmuştur. Kimseyi incitmeyen kibar naif eğitimci futbolcu kimliği ile 80 yaşında hayata veda ederek herkesi üzmüştür.  Ailesine baş sağlığı, kendisine ise Allah’tan rahmet diliyorum.

Bu arada sağ bek demişken, Turgay Semercioğlu hocamızı da anmamak olmaz. Mevki olarak Haydar Tuncer hocadan sonra Türk futboluna uzun yıllar hizmet vererek 52 kez Milli takımın kesilmez oyuncusu olan aynı mahalleden Turgay Semercioğlu hoca da tarihe geçmiştir.

Son olarak, Trabzon’daki mevcut spor alanlarını sağa sola çekip insanları spordan soğutmayalım. Mevcut spor alanlarını koruyalım. Bu bize yeter. Mazisi böyle derin ve güzel olan başka şehir bulamazsınız. Birlik ve beraberlik içinde olalım. Birlik ve beraberlik içerisinde olursak başarı kendiliğinden gelir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap