SON DAKİKA
SON DAKİKA


Gelecek sezon nasıl olacak ?
31.05.2023

LİGLER bitmek üzere herkes kendi derdine düştü. Kimi kümede kalmayı, kimi şampiyon olmayı, kimisi de Trabzonspor gibi gelecek sezonun takımını yapmanın peşine düştü. Tam bu yazdıklarımın karşılığı olan maçta Trabzonspor, Giresunspor’u 4-2 mağlup ederek ateşe attı. Karşılaşmanın tamamında Bordo-Mavililerin üstünlüğü vardı. Fırtına peş peşe attığı gollerle Çotanakların direncini kırdı. Bugünkü karşılaşmayı çok konuşmanın ve yazmanın bir anlamı yok. Trabzonspor hak ettiği bir galibiyet aldı ancak gelecek sezonun reçetesini yönetime biz sunalım. Fırtına’nın gelecek sezon başarı olması için reçeteyi acıkılıyorum. 1- Mali tablo küçülerek büyüyecek dediler. Küçülerek büyüme olmaz. Bu düşünce Trabzonspor’a hem masada hem de sahada kaybettirir. Son yıllardaki büyüme hormonlu olduğu için hem mali tablo bozuldu hem de takımın sportif başarısı düştü. Ticari ve sportif tabloda bu böyle olmaz. Borçlanırken yetkililer neredeydi?

2- Altyapıdaki verim kesildi. Sebebi mutlaka araştırılmalı. Trabzon’u ve Türk futbolunu tanımayan bir teknik adamı takımı ve şehri tanımadan göreve getiriyorsun. Nenad Bjelica takımın başına getirildi. Son dönemlerde Gökdenizler, Fatih Tekkeler, Abdülkadir Ömürler, Yusuf Yazıcılar, Uğurcan Çakırlar yetişmiyor. Neden olabilir? Sadi Tekelioğlu görevden ayrıldı diye mi? Yetkililer bunu bir an önce açıklasın. Kulübü kim yönetiyor? Genç başkan Ertuğrul Doğan’ı seviyoruz. Sporcu aileden gelme. Ancak kendisine doğrular anlatılıyor mu? Bu sezon Trabzonspor’daki başarısızlığın nedeni Abdullah Avcı döneminde HORMONLU büyüme olmuştur. Bu sezonki başarısızlığı Avcı dönemine mal edebiliriz. Örnek Trabzonlu Şenol Güneş, Beşiktaş’ta güvendiği adamlarla göreve geldi. Trabzonspor’da sportif ve idari menajer eksiliği var. Aynı şekilde Fatih Terim de göreve geldiğinde ekibiyle iş başı yapıyor. Bu görev alma işinde Fırtına’yı yetersiz görüyorum. Bu açıklanan kuralları yerine getiren takımda başarı kendiliğinden gelir.  Asıl mesele gelecek sezon nasıl kadro kuracağımız önemlidir. Bu sezonki boşluğa yeniden düşmeyelim. Aylardır siyaset ile meşgul olan halkımız liglere dönerken, Galatasaray şampiyon oldu. Bize kutlamak düşer. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap