SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına Geri Döndü
15.01.2023

AVCI ile şaka olmaz. İlk yarı oynanan oyuna evet ikinci yarıda oynana oyuna hayır diyerek yazıma başlıyorum. Bu takım böyle oynuyordu niçin geçtiğimiz haftalarda oynamadı ? Akyazı Stadyumu’nda Başakşehir’i konuk etti. Hafta içerisinde büyük sarsıntı yaşayan geçen yılın şampiyonu iç sahada kaybetmeme alışkanlığını yine devam ettirdi. İki takımında oyun düzeni aynıydı.  Risk alarak adam ve alan savunması yaptılar. Oyuna hakim oynamayı tercih ettiler. Her iki takımda ön alanda baskı yaparak rakibini hataya zorladı. Fırtına topa sahip olduğu zaman daha sakın oynayarak oyunun temposunu düşürdü. Djaniny üçüncü bölgede topu olumlu kullanamadı. Yalnız kaldı. Djaniny kulübede otururken de oynarken de takıma katkı verebilecek bir oyuncu.  Takımı bir oyuncu üzerinden yorumlamak yanlıştır. Bireysel performanslar önemliydi.

İKİNCİ yarının başında karşılaşmaya hızlı başlayan taraf İstanbul ekibi oldu. Bu yarıda konuk takım oyuna daha istekli başladı. Temposu yüksek bir ikinci devre izledik. Gelgitlerin yaşandığı bir devre izledik. Karadeniz ekibi skoru koruma adına kapandı. Başakşehir ise atak üzerine atak yaptı. Naci ve Doğucan’ın oyuna girmesi bence yanlıştı. Trezeguet eline geçen fırsatları cömertçe harcadı. Etkisiz ve formsuz bir görüntüsü vardı. Sakatlıktan dönen Peres başarılı bir maç çıkardı. Peres’in oyun aklı takıma olumlu etki etti. Demek ki vizesi yapılmış olsaydı çok daha erken faydalanabilirdik.  Abdülkadir Ömür, takımın en iyisiydi. Fakat hocası onu dışarı aldı. Almamalıydı. Türkiye liginde sular kaynamaya başladı. Şampiyonluk yarışı kızıştı. Hakemler, Galatasaray ve Antalyaspor maçında rakiplerinin attığı nizami golleri vermiş olsaydı bugün 6 puan daha bize yakın olacaktı.  Kimse aldanmasın Galatasaray fark yaptı ligi alıp gidecek. Lig uzun bir maraton bu derenin altından çok sular akar.  Volkan Babacan’ın büyük hatası Bakasetas’ın attığı gol ile Fırtına çok kritik bir 3 puan aldı. Bu galibiyet camiayı biraz rahatlattı.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap