SON DAKİKA
SON DAKİKA


Devler Ligine Fırtına Yakışır
17.08.2022

Yıl 1976, Liverpool Özgür Otel’de kalıyor. Tüm şehir otelin önünde sabaha kadar davullarla kutlama yapıp rakibi uyutmamıştı. Yıl 2022 aynısını Kopenhag taraftarı dün gece havai fişekler atarak Trabzonspor’a yaptı. Bizimkiler şampiyonluk havasını hala yaşadığı için rakibin ne yaptığını çok da umursamadı. Ancak Avcı’nın unuttuğu bir gerçek vardı; Kopenhag gerçek anlamda bir Avrupa takımı ve Avrupa takımları oyun planına sadık oynuyor. Daha da önemlisi Türk takımlarına göre kondisyonu daima yüksek kalıyor.Dün akşam Trabzonspor’un kadrosu Kopenhag’dan kat kat iyiydi fakat rakip erken gol bulup set kurdu. Kusursuz savunma yaptı ve golden sonra da sürekli kontrataklarla fırsat aradılar. Bu sırada bizim takımda Trezeguet tek kişilik dev kadro gibiydi, sol kanadı tek başına sürükledi. Ofansif anlamda ataklara Bakasetas destek verdi, Cornelius’un ise kafası karışıktı adeta sahada yoktu. Belli ki eski takımına karşı duygusal zafiyeti nedeniyle isteksiz oynadı.

Kopenhag’a göre çok yavaş oynadık, sağ kanatta Kouassi dışında hareketimiz yoktu. Hal böyle olunca 2-0 geriye düştük. Yeni transferler Bartra ve Bardi değişikliği oyuna hız katınca Bakasetas’la skoru 2-1 yapmayı başardık.Maçın geneline bakarsak Abdullah Hoca, takımı test etmek istedi. Avrupa’da ne yaparımı ne yapama görmek istedi. Maç boyunca yüzündeki endişeli ifadeden bunu anladık. Avcı’nın kadro seçimi sorgulanmalı. Mesela Dorukhan mesela yeni transfer Bardi ilk 11 de olsaydı skor böyle mi olurdu? Savunmada Hugo ve Larsen’i beğenmedim, savunma hattımız çok yavaş kaldı. Çok ağır oynadık. Avcı’nın kadro seçimi yanlıştı.

Bir de Abdülkadir yanlış pozisyonda oynatılıyor. Böyle hızlı adamı dün gece kanatta kullanmak daha faydalı olabilirdi. Abdülkadir, orta sahada oynayınca kalabalığın içinde kayboluyor. Sonuç olarak, Kopenhag gol yese de oyundan kopmuyor buna göre hazırlanıp 24 Ağustos’ta Trabzon’da tüm gücümüzle kesin sonuç almalıyız. Rakibin yetenekli oyuncuları var ama Trabzonspor rakibe göre on gömlek daha yukarda, taraftar desteğiyle turu devler ligine biz gideriz.   

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap