SON DAKİKA
SON DAKİKA


Burak Yılmaz Trabzonsporludur
15.09.2018

Herkesin bir ekmek kapısı var. Futbol oynayarak para kazanan bir insana sen bedava oyna diyemezsin. Günlerdir Burak Yılmaz’ı hem yerel hem ulusal medyada linç ediyorlar. Bunu yapanların kimler olduğu tabii ki belli. Trabzonspor camiası kendi sporcusunu bu kadar çabuk harcamamalı. Yöneticilerin yaptığı açıklamalara bakıyorum. Hepsi ‘Burak suçlu’ diyor. Sadece Asbaşkan arkadaşımız Hacısalihoğlu soğukkanlı bir açıklama yapıyor. Trabzonspor bu şehrin en büyük şirketiyse biz Trabzonspor’u yazmak zorundayız. Trabzonspor başkanlık makamı ağırdır. Burak Yılmaz’ın bu kadar kolay harcanması ne kazandırır, bu şehre transfer olacak oyuncuyu korkutmaktan başka? Zamanında bu hatayı Muharrem Usta Mehmet Ekici’de yaptı. Bir kalemde sildiler adamı. Evet, Ekici belki yaptığının bedelini ödedi ama Trabzonspor da genç bir oyuncusunu kaybetti.

YIKICI DEĞİL YAPICI OLUN

Şimdi aynı hata Burak’ta yapılıyor. Trabzonspor altyapıdan ve A takımdan oyuncularını dünya futboluna sunacağına şu parasız zamanda harcıyor. Yönetici arkadaşlar yapmayın. “Yıkıcı değil yapıcı olun.” Alacağını istedi diye adamı kötü ilan ettiniz. Eski Trabzonspor’da yöneticilik nasıldı? Kriz anlarında yöneticiler inisiyatif alır, ellerini ceplerine atarlardı. 2009 yılında bu adam senin takımında doğmuş, seni 2010-2011 yılında şampiyon yapmış, bu kabul edilmeyen şampiyonluğu gittiği her yerde dile getirmiş! 2017’de Çin’den gelmiş, yeniden Trabzon’da doğmuş, senin için 23 gol atmış rakiplere. Sen ise bu adamı ateşe atıyorsun. İşte yöneticilik böyle zor zamanlarda ortaya çıkar. Sportif başarıyı yakaladın ama ekonomin ve idari alanda tecrübeli yönetici olarak sadece Asbaşkan var yanında. Krizi yöneten tek yönetici Asbaşkan oldu.

SAĞDUYU GALİP ÇIKTI

Başkan Ahmet Ağaoğlu, hoca Ünal Karaman, takımın lideri Sosa, gol ayağın Rodallega ve Nwakaeme. Yedek kulüben hamle oyuncusu ile dolu. Böyle zengin bir kadrosu ve başkanı olan Trabzonspor fevri çıkışlarla yıpranmamalı. Başkan Ağaoğlu bu sportif başarıyı devam ettirmek için ekonomik darboğazı aştıktan sonra mantıklı kararlar verecektir. Trabzonspor büyük camiadır, oyuncusunu medyanın önüne atmaz. Polemikleri bırakıp Alanya ve Göztepe maçına odaklanalım.

SON SÖZ: Atalarımız sıkıntılı anlar için ‘akl-ı selim olun’ der. Şükür ki öyle oldu. Burak konusunda sağduyu galip çıktı. Başkan doğru olanı yaptı. Burak gerekeni söyledi. Şimdi Burak çıkacak, gollerini atacak. Yönetim de oyuncuların ekonomik sorunlarını çözecek.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap