SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yeni Yıla Doğru
31.12.2023

Her yılbaşı olduğu gibi birçoğumuz tarafından bu yılda yeni beklentilerin, hedeflerin, istek ve dileklerin liste halini aldığı bir 365 gün başlıyor. Her yıl kimileri için hüzün kimileri için ise sevinci temsil eder; ancak her iki kısım da yeni yıldan beklentiler içinde. Bu beklentiler insan olmanın kuralıdır. Bir insan; ancak umutları ve hayalleri olduğu sürece yaşayabilir. İnsana yaşam enerjisi veren şeyin adıdır: Umut ve hayal. Mutlaka çok şey istemek hakkımız ya da kararında istek ve dileklerde bulunmak. Bazen söylendiğimiz, kızdığımız hatta isyan ettiğimiz dönemler de olmuyor değil. Ne kadar söylensek daha fazla emek harcasak da sonuç değişmemekte biz olduğumuz yerde saymak durumunda kalmışızdır.

Unutulmaması gereken bir şey var ki o da; hayat herkese istediğini verir. Biz hayattan ne istersek hayat bize onu verir. İstemek; ama gerçekte ne istediğini bilmektir önemli olan. İnsan bazen dilde başka, kalpte başka, ruhta başka şey ister. Bu üçlünün aynı istekte buluştuğu kişiler her istediğini elde edebilir. Kendi içinde uyumsuzluk yaşayan birine hayat da uyumsuz davranır. Ona ne istediğini öğrenene kadar tecrübeler yaşatır. İnsan önce kendini tanımalı neyi, neden istediğini tam olarak öğrenmeli.

Kendini tanımayan birinin istekleri ona zarar verebileceği için hayat kişiye merhametli davranır ve korumaya alır. Ancak neyin neden olduğunu bilmeyen istek sahibi neden istediklerim olmuyor diye söylenir. Her şey doğru zamanda doğru kişiye verilir. Eğer biz istediklerimizi elde etmekte zorlanan biriysek kendimizi kontrol etme zamanı gelmiştir. Acaba nerede eksiğim var ya da yanlış yapıyorum ki istediklerimi elde edemiyorum? Bu soruların cevabı ve sonrasında izlenen yol istediklerimizi elde etmeye giden yoldur.

Yeni yılın ülkemize,bizlere ve tüm insanlara güzel günler getirmesi temennisiyle mutlu yıllar!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap