SON DAKİKA
SON DAKİKA


Saygılı olmak
9.08.2023

İnsanlar toplumda beraber yaşadığı için birbirlerinin hayatlarına saygı duymayı bilmelidir. Her insanın yaşayış tarzı, kültürü, gelenek ve görenekleri, adetleri bir diğerinden farklıdır.  Çünkü her insan aynı olamaz. Önemli olan insanların birbirine sevgi ve saygı içinde yaklaşmasını bilmeleridir.

Saygının olmadığı yerde kargaşa çıkar ve huzurdan eser kalmaz. Bunun içi insanlar birbirine saygı göstermelidir. Saygının geliştiği bir yerde sevgi de kendiliğinden ortaya çıkar.  Saygının olduğu yerde hoşgörü ortamı da gelişir.  İnsan başkasını sevmeyebilir ama başkasına saygılı olmak zorundadır, çünkü bu insan olmanın gereğidir.

 İnsan her şeye saygı göstermelidir.  Önce birbirlerine,  daha sonra doğada yaşayan canlılara, bitkilere kısacası Allah'ın yarattığı her varlığa saygı duymak boynumuzun borcudur.  Saygılı olmak insanların arasını daha iyi yapar, farklılıklar zenginliği doğurur.

Bu yüzden her zaman saygı ve sevgi içinde olmalıyız. Birlik ve beraberlik içinde yaşamak için, şiddet olmaması için, insanca yaşamak için saygı kavramını hayatımızdan eksik etmemeliyiz . Dünyada savaşların olmaması için,  mutluluğunun olması için devletlerin de birbirinin topraklarına saygı duymalı ve huzur içinde yaşanması sağlanmalıdır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap