SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kış
27.11.2023

Kış, dört mevsimin en soğuğudur. Doğayı oluşturan bitkilerin geçici bir uyku sürecine geçtiği mevsimdir. Doğanın dengesi açısından en az diğer mevsimler kadar önemlidir. Bitkilerin sonraki yıla daha güçlü bir şekilde girmesi için gereklidir.

 Kışın en güzel yanı bu mevsimde yağan ve yalnız çocukları değil, çocuklar kadar yetişkinleri de mutlu eden kardır. Sadece birkaç günlük kar keyfi için bile olsa çocuklar kış mevsimini sabırsızlıkla bekler. Beklenen gün gelip de kar yağdığında ise büyük heyecana kapılır. Kış, güzel ve gerekli bir mevsim olsa da maalesef evsizler ve hayvanlar için zorluklar da getirir.

Hayvanlar yiyecek bulmakta, evsizler ise barınacak ve ısınacak bir yer bulmakta zorlanır. Yine durumu iyi olmayan, sağlam bir evde olmayan aileler soğuklarla karşı karşıya kalır.

Keşke kış mevsiminde herkesin ısınabileceği güzel ve sıcacık bir evi olsaydı. O zaman bu mevsimden daha büyük haz alırdık. Bu mevsimde hayvan dostlarımızı da unutmamalı onlara da yiyecek bulmaları konusunda yardım etmeliyiz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap