SON DAKİKA
SON DAKİKA


İlköğretim Haftası
18.09.2023

İlköğretim haftası her yıl Eylül Ayı’nın 3. haftasında kutlanmaktadır .

İlköğretim temel öğretimdir. Okulların açıldığı hafta ilköğretim okullarımızda ilköğretim haftası olarak kutlanır. Okullarımızda törenler düzenlenir. Hayatta başarılı olmanın yolu okumayı ve yazmayı öğrenmekten geçer. Çünkü bilmediklerimizin çoğunu okuyarak öğreniriz. İlköğretim bize hayat boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temelinin atıldığı dönemdir.

Atatürk’ün özlediği çağdaş uygarlık gençlerin ilköğretim haftası nda ortaya konduğu  öğretimin ve okuma yazmanın kişiye ve topluma sağladığı yararlarının anlatıldığı bir haftadır .

Bu haftalarda özellikle okula yeni başlayan öğrenciler için okulun ne denli güzel bir yuva olduğunu ve eğitimin nasıl güzel bir şey olduğu yılın temelleri bu hafta içinde atılır.

Milli eğitim bakanlığı okuma yazmayı yaygınlaştırmak ve okuma yazması olmayan vatandaşları bırakmamak amacı ile yetişkinler için de kurslar açmaktır . Bu kurslara her yıl çok sayıda vatandaşımız katılmakta ve bu sayede okur yazar oranımız gittikçe artmaktadır. Milli eğitim bakanlığı bu kurslar sayesinde yakın gelecekte okuma yazma oranı bakımından diğer gelişmiş ülkelerin seviyesini  yakalamayı hedeflemektedir.

Okuma yazma ile kendimize , ailemize, çevremize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak, öğrenmekle başlar. Daha sonra öğrendiklerimizle iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayırır ve bugünkü dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde ederiz. Bilgisiz ve eğitimsiz insanlar daha çok suç işler , bu ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısı ile ölçülür.

Yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmak için ilköğretim haftası nda bütün öğrencilerimize yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar dilerim.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap