SON DAKİKA
SON DAKİKA


Doğru Yaşamak
5.06.2023

İnsan yaşantısında zor zamanlarda olduğu dönemler olur. Bu dönemlerde çevresine karşı kendini çok yalnız ve çaresiz hisseder. Neden bu hale düştüm, neden bu durumdayım, bu bunalımdan nasıl kurtulabilirim gibi soruları kendine sorar. Bu noktada insan bir çözüm yolu arar, bir arayışa başlar.
Çevremiz  bizi yanlış yollara, özenti davranışlara sürükleyebilir. Buna izin vermemeliyiz. Bilhassa televizyon dizilerindeki yanlış davranışlar, hal ve hareketler, zayıf karakterli kişilerin hayatını etkilemektedir. Zayıf karakterli bireyler televizyonda gördüğü yanlış yaşam şekline özenmektedir. Keza sosyal medyada da bu durum maalesef yaşanmaktadır.
Hepimizin  farklı bir hayatı vardır. Ne zaman doğacağımız, hangi ailenin bireyi olacağımız, ne zaman öleceğimiz ve ne zaman diriltileceğimizi sadece Allah  bilir.
Öyleyse biz de bu yaşadığımız süreçte bize tayin edilen ömür süresince doğrudan sapmadan hayatımızı Allah’ın en seveceği şekilde yaşamalıyız. En zor durumda bile dürüst olabilmeliyiz, kimsenin hakkını yememeliyiz, her zaman yetimlere iyilik etmeli, zor durumda olanlara, fakirlere yardımcı olmalıyız. Allah’ın yasakladığı haramlara ve günahlara yaklaşmamalıyız. Aman canım bu devirde de bu haram veya günah olur mu diyenlere taviz vermeden doğrudan şaşmamalıyız. Size birileri yanlış yapabilir, bu kişilere karşı kindar ve haset olmamalı, hemen biz de yanlışa yönelmemeliyiz. O bana bu yanlışı yaptı bundan sonra ben de herkese karşı öyle olacağım demekten sakınmalı, herkese doğru kimliğimizle tanınmalıyız. Biz doğru olalım ki bizi doğru bilsinler.
Ne isek o olmalıyız diyerek mutlu bir hafta diliyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap