SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor artık kaosa girmiştir
7.10.2023

Artık Trabzonspor’un içinde bulunduğu durumu hayal kırıklığı ile ifade etmemiz mümkün değildir. Hayal kırıklığını çoktan geçip kaosa girmiştir. Kaostanda çıkması çok mümkün değildir. Daha ligin 8’inci haftasında liderin 12 puan gerisinde kalması olasıdır. Hayal kırıklığı sadece puan farkıyla da izah edemeyiz. Oynanan oyunda bunu desteklemiştir. İki yıl öncenin şampiyonu geçen yılın transfer şampiyonu Trabzonspor, yoklara oynamıştır ve oynamaya da devam ediyordur. Adana Demirspor maçının ilk 45 dakikalık bölümünde sadece Fountas’ın çaprazdan girdiği pozisyon dışında etkili ne pozisyonu ne de girişimi vardır. Hal böyleyken Adana Demirspor’un ilk 45 dakikada 3-4 tane pozisyonu 9 tane de etkili şutu vardır. Ayrıca Yusuf’un da direkten dönen topunu da buna ilave edebiliriz. İkinci yarıda faturanın ağır olduğunu düşünen futbolcular ilk yarıya göre biraz daha gayretli olsalar da ne oyunu ne de sonucu ele geçiremediler.

Trabzonspor, hem yanlış oyuncu tercihleri, hem oyun tercihleri ile bu kaosa girmiştir. Şöyle ki Hatay maçında oyunu tutmak için son 15 dakikada oyuna almadığı Berat ne değişti ki bu müsabakada 11’de başladı. O maçta ihtiyaç olduğu halde 15 dakikada güvenemediğin oyuncuya böyle bir maçta nasıl güvenebilirsin ? Ayrıca önemli bir süredir 1-2 gol dışında sahada varlığı yokluğu belli olmayan Visca’nın oynatılması da bana göre önemli bir yanlıştı. Ayrıca unutmayalım ki hem lig şampiyon hem de transfer şampiyonu Abdullah Avcı’nın ısrarla gönderdiği Yusuf Sarı ve ısrarla istediği Visca’nın kıyaslamasını sayın okurlarımıza bırakıyorum. 20 yaşındaki adamı bedava bırakıp 33 yaşındaki adamı 3 milyon Euro ile bonservis ödemek tekrar Trabzonspor’un gündemine gelmekten geçiyormuş. Aslında şampiyonluktan sonra büyük yanlışlarla kulübü bu duruma getiren Abdullah Avcı ve onun kayıtsız şartsız destekçisi sayın başkandır.

Dolasıyla bugünkü enkazın ve kaoosun da sorumlusu yine başkandır. Ayrıca hiçbir şey olmamış gibi tekrar Abdullah Avcı’yı Trabzonspor’un gündemine sokması da inanılmaz bir olaydır. Trabzonspor, kadro yapısı itibariyle de, oyun itibariyle de Fenerbahçe, Galatasaray ve Adana Demirspor’un arkasındadır. Dolasıyla bu futbolla, bu anlayış ile hocanın yanlış tercihleri ile yönetimin hakemler ve federasyona ayar verme çabasıyla bir yere varması mümkün değildir. Trabzonspor büyük takımdır, büyük kulüptür hedefi şampiyonluk olduğuna göre benim için Trabzonspor sezonu bitirmiştir. Bu takımın bu puan farkını kapatması ancak şapkadan tavşan çıkarması ile mümkündür Ancak ne bizim başkanımız ne de hocamız şapkadan tavşan çıkarabilir. Olsa olsa başkan şapkadan tavşanı değil de Avcı’yı çıkarır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap