SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon kazanmaya devam ediyor
12.01.2024

Bugüne kadar Samsunspor’un oynadığı 24 lig iç saha maçında 21 galibiyet alan Trabzonspor, geleneği bozmayarak 22’inci galibiyeti aldı. Ligde de galibiyetle yoluna devam ediyor. Trabzonspor, bu tür rakiplere karşı iyi oynamasa da kadro kalitesi ile, oyuncu yeteneği ile bu sıkıntıların üstesinden gelebiliyor. Trabzonspor son haftalarda futbol olarak çok tatmin etmese de yoluna galibiyetlerle devam ediyor. Ancak bu ligin ne denli dengesiz olduğu ortaya çıkıyor. Türkiye Süper Ligi 4-5 bölümünmüş durumunda şampiyonluğa adaylar, üçüncü, altıncı sıraya adaylar, orta sıra adayları ve alt sıralara adaylar gibi sıralanmaktadır. Buda gösteriyor ki sezon başı veya şampiyon olduğumuzdan yıldan sonraki yılları iyi değerlendirmiş olsaydık bugünde şampiyonluktan söz edebilirdik. Maça gelince Trabzonspor, mevcut kadrosu ile eksiklerine rağmen iyi bir görüntü vermiştir. Her ne kadar iyi futbol oynamadıysa da attığı iki golün yanı sıra pek çok da pozisyon harcadı. Trabzonspor merkez orta saha da iki oyuncu ile başlayarak hem savunma güvenliğini hem de hücumdaki oyuncuları daha güvenli oynamasını sağladı.

Dolasıyla hücum özellikli bir takım görüntüsü verdi. Burada da Visca ve Bakasetas öne çıkan oyunculardı. Trabzonspor, 2-1 kazandığı maçı 4-1, 5-1’de kazanabilirdi. Tersi olarak da yediğinden daha fazla gol yiyebilirdi. Nitekim ikinci yarının başlarında Samsunspor’un iki tane net pozisyonu vardı. Ancak 51-52-53 dakikalarda Trabzonspor’un net pozisyonları vardı. İki tarafın hücum oyuncuları etkili olsa idi taraftarlar daha fazla gol izleyebilirdi. Bugünkü futbol ile Trabzonspor, ligdeki konumunu devam ettirebilir. Ancak Samsunspor’un bu lige devam edip etmeyeceği meçhul. Ayrıca şunu da belirtmek lazım daha önce söylediğimiz gibi Trabzonspor, kenarları iyi kullanıp, kornerlerden, duran toplardan, hareketli ortalardan çok daha fazla pozisyon bulabilir.

Hem Onuachu hem de Benkovic bugün yan toplardan iki gol buldular. Bu tür oyunun içerisinde bu tür pozisyonları artırırsak Trabzonspor’da gol sayısını artırır. Onuachu varsa yan toplarda da yüksek toplarda da sorun yok demektir. Trabzonspor, bu şekilde yoluna devam ederse üçüncülük sırasını kaybetmeyebilir. İyi bir seri yakalarsa da yukardaki takımlarının birinin takılmasıyla ikincilik elde edebilir. Ancak bunu yapmak içinde transfere öteye beriye saldırmaya gerek yok. Trabzonspor mevcut kadrosuyla da bunu başarabilir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap