SON DAKİKA
SON DAKİKA


Önce Asist Sonra Gol
24.10.2023

Trabzonspor yeni hocası Abdullah Avcı’yla çıktığı ilk maçta 3 puanı aldı. Oysa maçın genelde hakkı bu değildi. İlk 25 dakikada pas yapan, topu daha fazla ayağında tutan hatta rakibe atak vermeyen bir Trabzonspor vardı. Ancak 25 dakikadan sonra roller değişti, Alanyaspor 26’ncı ve 27’nci dakikada çok net iki pozisyon yakaladı. Oyunun kontrolü tamamen Alanyaspor’un eline geçti. İlk 45 dakikayı bir iki farkla önde bitirebilirlerdi. İşin garip yani, hem birinci yarıda hem ikinci yarıda sistemi ayağı pas yaparak yürütmeye çalışan Alanyaspor’a karşı bir tedbir alınmadığı gibi aksine Alanyaspor’un pas yapmasına, özellikle de etkili pas yapmasına mani olamadılar. Bundan dolayı da Trabzonspor’un çok az girdiği pozisyona karşılık, rakibin çok net 5 pozisyonu, 1 de direkten dönen topu vardı. Trabzonspor bu anlayışla yoluna devam ederse eski dönemden farklı hiçbir şey olmaz. Zira Trabzonspor ne savunmada ne orta sahada ne de hücumda müsabakanın hiçbir bölümünde etkili olamamıştır.

Trabzonspor’un çok şeyler beklediği Onuachu da bu maçta etkili bir performans sergileyememiştir. Ayrıca orta sahada top kazanacak iki oyuncu Mendy ve Berat olmasına rağmen tam aksine rakibin en etkili alanı da orta sahasıydı. Bütün bunları alt alta koyarsak Trabzonspor’da değişen hiçbir şey olmadığı, değişen tek şeyin ise Avcı’nın şansı olduğu gerçeği ortaya çıkacaktır.

Bir müsabaka düşünün rakip takımın oyuncuları biri asist, diğeri de gol yapsın. Bu çok rastlanır bir hadise değildir. Dolayısıyla her maçta böyle olmayacaktır. Trabzonspor hem oyun anlayışını hem takım kadrosunu gözden geçirmeli, yoksa çok hayal kırıklığı yaşar. Bugün bunu yaşamadıysa daha önce de dediğim gibi Abdullah Avcı ve Trabzonspor’un şansına borçludur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap