SON DAKİKA
SON DAKİKA


Lider Trabzon sermayeden yedi
20.01.2022

Trabzonspor açık ara lider iken yazılarımda ‘Bundan böyle Trabzonspor’un rakibi kendisidir’ demiştim. Nitekim bugün de böyle oldu. Bunu düşündüğüm için bu kanıya varmıştım. Zira Trabzonspor, Giresunspor’u hem hafife aldı hem de iyi analiz etmedi. Giresunspor takımı, tam bir deplasman takımı hüviyetinde olup alan savunması yaparak çok çabuk bir şekilde hücuma çıkan bir yapıları oluşmuştu. Nitekim daha önceki maçlarda İstanbul’da hem Beşiktaş’ı hem de Galatasaray’ı yenmişti. Trabzonspor bunu iyi etüt edip ona göre oyun şekli hazırlamalıydı. İyi analiz edilseydi 4 önemli oyuncusundan sahaya çıkan Giresunspor mağlup edilirdi. Trabzonspor böyle bir takımı çok daha ciddiye alıp oyunu daha önce koparmalıydı. Giresunspor maçı Trabzonspor adına bugüne kadar oynadığı maçlarda en az pozisyon bulduğu en az orta attığı maçlardan biriydi. Trabzonspor, maçın başından sonuna kadar topla daha fazla oynaması ve topa sahip olmasına rağmen birkaç tehlikeli şutun dışında pozisyon da bulamadı.

Bence bu sıkıntıların tek sebebi hem teknik heyetin hem de oyuncuların rakibi ciddiye almamasıydı. Zira istekli arzulu coşkulu Trabzonspor Giresunspor’u çok rahat yenerdi. Hatta bütün bu unsurlara rağmen iki penaltının biri gol olsaydı yine galip gelinirdi. Bu müsabaka topyekûn herkese bir ders olmalı. Bugün aradaki puan farkından dolayı sermayeden yedik. Sermayeye Galatasaray’dan 3 puan katarsak kaybedilmiş çok şeyimiz olmaz. Ayrıca Abdulkadir Ömür’ün sık sık sakatlanması düşündürücüdür. Takımı koruma adına Hüseyin’in oyundan alınması son derece doğru ancak Hüseyin’in kulübeye değil de içeriye girmesi yanlıştı. Altyapıdan gelen bir oyuncu bunu yapmamalı. Ve bu da yaptırılmamalıdır. Yoksa puan farkına aldanıp sakatlıkları ciddiye almaz, disiplini elden bırakırsak işte o zaman söylediğim gibi kendi kendimize rakip oluruz. Hakem güzel bir maç yönetti. Hem verdiği penaltı hem tekrarlanan penaltı doğruydu. Yeni transfer Pushacz sol bekte olumlu not aldı, gelecek adına umut verdi. Netice itibariyle sezon uzun, bu tür sıkıntılı maçlar oynanacaktır. Yeter ki topyekûn ciddiyete bürünelim. Bizim yeteri kadar rakibimiz var, kendimize rakip olmayalım.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap