SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kaybederek öğreneceğiz
5.03.2024

Trabzonspor’da istikrarsızlık devam ediyor. 4 maç kaybettikten sonra arka arkaya 3 lig ve 1 kupa maçı kazanan Trabzonspor’da her şey iyiye gidecek derken tekrar bir ay öncesine döndük. Alanya müsabakasında sadece bir gol pozisyonu bulan Trabzonspor, ligi boşlamıştır. Zira takım çok kırılgan bir yapıya bürünmüş. Müsabakada topun kendilerinde kalma süresi hariç hiçbir değere ulaşamamıştır. Hal böyleyken Trabzonspor’un ligi nasıl tamamlayacağını, geri kalan maçların neler getireceğini kestirmek çok zor. Çünkü bu kadar istikrarsızlık gösteren bir takımın şüphesiz konsantrasyon sorunu da vardır. Nitekim de öyledir. Yediğimiz ikinci gol bunun en bariz örneğidir. Trabzonspor, ne kadar hedeften koparsa kopsun, hangi ligi, hangi maçı oynarsa oynasın bu kadar kırılgan bir yapı göstermemeli.

Ayrıca Trabzonspor gibi takımlarda iki stoper dururken orta sahadan stoper yaratmak hem oyuncular adına hem de hoca adına doğru değildir. Nitekim Mendy top bizdeyken oynayabilen, markajı olmayan, savunması olmayan ve temaslı oynamayan bir oyuncu. Ayrıca yumuşak bir orta saha yani Berat, Bardhi ve Umut. Daha sonra da 3.5 milyon euroluk Pepe takıma hiçbir şey katmamıştır. Ayrıca Pepe’ye bu astronomik rakamın ödenmesi de merak konusudur.

Kısacası az önce de belirttiğim gibi bordo-mavili takım, topun daha fazla Trabzonspor’da kalması dışında hiçbir varlık gösterememiştir. Tam tersi Alanyaspor, Trabzonspor’u çok iyi analiz ederek ortaya koyduğu performansla övgüyü hak etmiştir. Öyle ki topu kaybetti mi en kısa sürede kazanmayı düşünen bir Alanyaspor dönem dönem de alanına çekilerek alan savunmasını ön plana çıkarmıştır.

Kısacası rakibi iyi analiz eden Fatih Tekke futbolcu iken de kendinde var olan oyun zekasını çok iyi kullanmıştır. Alanyaspor bu kadrosu ile Trabzonspor’u 3-1 yenerken kaybettiğimiz maçlarda Afrika Kupasına giden oyuncuları mazeret göstermek ve o günkü kadroyu yetersiz göstermek akıl karı değildir.

Sonucu şöyle bağlayalım: Abdullah Avcı’nın daha önce galipken söylediği ‘Kazanarak gelişeceğiz’ yerine ‘Kaybederek öğreneceğiz’ sloganı daha doğru olsa gerek. Bir not da başkana, hala 3-5 oyuncu ile bu takımın şampiyon olacağına inanıyor mu?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap