SON DAKİKA
SON DAKİKA


İlk Yarı Türkiye İkinci Yarı Avrupa
17.08.2022

Trabzonspor Şampiyonlar ligi ön eleme birinci maçında iki ayrı görüntü verdi. İlk yarı Trabzonspor, Türkiye Ligine yetebilecek bir oyun oynadı. İkinci yarı ise tam bir Avrupa takımı görüntüsü verdi.  Birinci yarı temposuz pozisyonsuz hatta olumsuz bir oyun ortaya koyan Trabzonspor doğru dürüst pas dahi yapamadı. Rakibe baskı uygulayamadı. Bunlardan daha önemlisi pozisyon bulamadı. Oysa karşısında takım çok önemli bir Avrupa takımı değildi. Buna rağmen koskoca ilk yarı boşa gitti diyebiliriz. Burada da Abdullah Avcı’nın Djaniny yerine Kouassi’yi tercih etmesi Trabzonspor’un atak gücünü de ortadan kaldırdı. Neyse ki ilk yarıyı Türkiye Ligi gibi oynayan Trabzonspor, ikinci yarıyı şampiyonlar Ligi gibi oynadı.

Özellikle oyuna dahil olan Djaniny’nin etkili oyunu hem rakibi hem de Abdullah Avcı’yı taca attı. Zira ilk yarıda 45 dakika oyunda kalan Koaussi hiçbir varlık gösteremedi. İkinci yarıda ki güzel oyunu sadece Djaniny’nin oyuna girmesine bağlamakta yanlış oldu. Trabzonspor ikinci yarıda gerçekten herkesi memnun edecek bir futbol ortaya koydu. İki net pozisyondan birinde Abdülkadir diğerinden Djaniny yararlanamadı. Ancak rakibin ikinci yarıda hiçbir varlık gösteremediğini de ortaya koyalım. Buda Trabzonspor’un hem topa sahip olması hem de rakibe baskı kurması önemli faktördü.

Özellikle Bartra’nın oyuna girmesiyle Trabzonspor, savunmasıyla, orta sahasıyla, hücumu ile gerçek bir Avrupa takımı görüntüsü verdi. Bir hafta sonra ki maça kadar olan süreyi hesaba katarsak Trabzonspor rövanş maçına daha hazır,  daha güçlü, daha motive, hepsinden önemlisi inanmış 50 bin kişi ile Kopenhag’ı hem yenip hem eleyecektir. Yeter ki ikinci yarıda ki görüntüyü Avrupa için yeterli olan oyunu ortaya koyalım. Hem Bartra ve Bardhi’nin iyi oyuncu olduğu düşünüyorum. Trabzonspor’a katkı sağlayacaklarını düşünüyorum. Daha önce ki yazımızda belirtik. Kopenhag, Antalya, Kopenhag ve Galatasaray maçları ligde ve Avrupa’da Trabzonspor’a önemli bir ivme kazandıracaktır. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap