SON DAKİKA
SON DAKİKA


İlk Yarı Trabzon İkinci Yarı Adana
26.02.2024

Sezon başında bu tarafa istikrarlı sonuçlar alamayan Trabzonspor, ligde dört maç kaybettikten sonra 1’i kupada 3’ü ligde olmak üzere 4 maç kazandı. Ancak sadece kazandı. Bu kazanımın puan ve tur haricinde başka tatmin edici tarafı yoktu. Bu süreçte hem kupada hem ligde Trabzonspor oyun olarak anlayış olarak bireysel manada oyuncular olarak tatmin edici bir görüntü sergilemedi.

Zira Demirspor maçı da bunlardan biriydi. Pozisyonu olmayan, tatsız tuzsuz bir müsabakaydı. Trabzonspor ilk yarıda Demirspor’a nazaran daha iyi oynadı. Öne çıkan özelliği bugüne kadar top kendisinde iken oynayan Trabzonspor, ilk yarıdaki oyunuyla top rakipteyken de başarılı işler yaptı. Kayda değer topları çok kısa sürede kazanarak hem rakibe pas yapma ve şut atma girişimi vermedi. İlk yarıda Trabzonspor’un hem top kendindeyken hem rakipteyken gösterdiği performans çok kırılgan bir takım olan Adana Demirspor ve oyuncularını sıradanlaştırdı. Yani ilk yarı Trabzonspor’un karşısında sıradan bir takım olduğunu söyleyebiliriz. Oysa ki geçen yılların güçlü Adana Demirspor’u bu değildi. Nitekim Hikmet Hoca da böyle düşünecek ki ikinci yarı hem oyuncuları hem oyun anlayışlarına müdahale ederek daha derli bir Adana Demirspor izlettirdi. Pas yaptılar, pas yaptırmadılar, pozisyona girdiler, kenarları iyi kullandılar ancak bütün bunlar sonucunda gole kavuşamadılar. Oysa Demirspor’un ikinci yarıdaki oyunu en azından 1 puanı hak etmişti. Hal böyleyken Trabzonspor’un bu maç ve bundan önceki maçlardaki görüntüleri büyük hedefleri olan en azından öyle hedef koyan başkanı da takımı da hocayı da hayal kırıklığına uğratır. Bu takımın, bu oyuncularla sıralamada kendi altındaki takımlara üstünlük sağlaması normaldir. Bu anlayış şampiyonluk getirmeyeceğine göre bizim yukarıdaki takımlara karşı kadro kurmamız, transfer yapmamız gerekiyor. Dün akşam ki görüntü, Trabzonspor’un bu hedeflere ulaşamayacağı hatta bu hedeflerin çok uzağında kalacağının kanıtıydı. Nitekim içinde bulunduğumuz lig sürecinde bunu yaşıyoruz. Kupada 1. Lig takımı olan Gençlerbirliği’ni son saniyedeki golle geçmemiz, bunun göstergesidir. Eğer başkanın yönetimin ve hocanın gerçek hayalleri varsa çakma değil gerçek Trabzonspor’a ihtiyacı vardır. Benim futbol anlayışıma göre şampiyon olduğumuz ve kaybettiğimiz sezonlarla kıyaslarsak bu takım ancak çakma Trabzonspor olur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap