SON DAKİKA
SON DAKİKA


Emanete hıyanet
5.04.2023

TRABZONSPOR, önce Avrupa’ya, sonra lige, dün akşamda  kupaya veda etti. Şüphesiz gelinen noktada şampiyon takımın bu duruma düşmesinde ve düşürülmesinde yanlış transferler rol oynamıştır. Şampiyon takıma 15-16 oyuncu katarak hem Trabzonspor’un oyun ve oyuncu dengesi bozulmuş. Kulübede inanılmaz bir ekonomik sıkıntı yaratmıştır. Hal bu iken Trabzonspor, geldiği noktada çıkmaza girmiştir. Ancak Abdullah Avcı’dan sonra emanetçi hoca yerine Trabzonspor, iç bünyesinden bir hoca ile yola devam etmeliydi. Bunu tercih etmeyip emanetçi Orhan Ak ile hiç birşeyin umurunda olmadığı Orhan AK ile bugüne kadar tek başına hiçbir takım yönetmemiş Orhan Ak ile yola devam etmek büyük yanlıştı.

BU yanlışın bedelini Orhan Ak değil yönetim ödedi. Maça gelince Trabzonspor ilk yarı derli toplu oynadı. Ankaragücü’ne pozisyon vermedi. Kayserispor’dan yediğimiz 4 golden ve verdiğimiz pozisyonlardan ders alarak iki merkez orta saha ile 4-2-3-1 şeklinde güvenli bir oyunu tercih ettik. İlk yarı bu doğru uygulandı. Ancak ikinci yarıda tanınmayacak bir Trabzonspor ve tanınmayacak oyuncular vardı. Türkiye’de hangi takımda olursa olsun Bakasetas gibi bir oyuncunun ilk 11’de başlaması gerekirdi. Onu da küstürerek bu sonucun bir parçası yaptılar. İkinci yarıda hiçbir varlık gösteremeyen Trabzonspor’da üç gol yemenin yanı sıra çok da pozisyon verdiler. Gelinen nokta itibariyle Avrupa’da ligde ve kupada hiçbir hedefi almayan Trabzonspor, bu akşamdan tezi yok emanetçi hocayı yollayarak takımı şuanda iç bünyede görev yapan teknik adamlara teslim etmeli.

VE bundan da ders çıkarmalı. Trabzon dışından gelen hiçbir teknik adam önce Trabzon demez. Önce ben der. Bu teknik ekipte aynısı söylemiştir. Özellikle maç 3-1 iken Orhan AK’ın saha kenarında ki tavırları, rahatlığı, elleri cebindeki hali her şeyi anlatıyordu. Bundan dolayı da yazımın başlığı emanete hıyanet olmuştur. Trabzonspor yönetimi ve bundan sonraki yönetimler bu gerçeği hiçbir zaman unutmamalı. Trabzonspor’u emanet edilecek kişiler iyi tespit edilmeli. Geçmişi bazı şüphelerle dolu insanları kulübe sokmamalı.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap