SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu mağlubiyet hocaya yazar
26.09.2023

Geçen haftanın flaş ekibi Trabzonspor, Hatay'da zor olanı yaparak 2-0'dan 3-2 mağlup oldu. Gerçi Trabzonspor, öne geçtiği süreçlerde bile skoru hak etmemişti. Zira bu kadar pahalı ve hedefli bir takımın tek şutu 43'üncü dakikada gol oldu. Oysa ilk yarının büyük bölümünde oyun üstünlüğü ve pozisyon üstünlüğü Hatayspor'da idi. Ancak Trabzonspor hak etmediği halde ilk devreyi 1-0 önde kapattı. Aynı senaryo ikinci yarıda da devam etti.

Yine atak oynayan, hücumu düşünen, baskı yapan, kendi oyununu oynamaya çalışırken Trabzonspor'u oynatmamaya çalışan bir Hatayspor vardı. Ancak futbolun cilvesi olsa gerek yine golü bulan Trabzonspor oldu. Oysa Trabzonspor geçen haftadan aldığı flaş skorla maçın favorisi idi. Maçı kazanması gerekirdi. Ayrıca uzun süredir arka arkaya ilk defa aynı kadro ile sahada yer almıştı. Hal böyleyken Trabzonspor oyun olarak bir varlık gösteremeden 2-0'ı yakalamıştı. Ancak Trabzonspor 2-0 öne geçtikten sonra Beşiktaş maçının bir bölümünde olduğu gibi topu rakibe bırakıp alan savunması yapmalıydı.

Ayrıca hoca güzel güzel giden oyuna bu kadar kötü müdahale etmemeliydi. Oyunun son bölümlerinde oyundan düşen Visca'yı çıkarmak yerine hatta gol atmış moralli Onuachu'yu çıkarmamalıydı. Hem rakibin attığı yan top ve ölü toplarda hem de Trabzonspor'un kullanacak olduğu yan toplarda etkili olabilecek bir oyuncuyu oyundan almamalıydı.

Ayrıca Trabzonspor'un öndeki 5 oyuncusu (Visca, Bakasetas, Bardhi, Abdülkadir ve Onuachu) bunların içerisinde forvet oyuncusu Onuachu idi. Bütün bu yanlışları yaptıktan sonra yine de Trabzonspor bu maçı kazanmalıydı. Ancak oyunun hakimi olan ve üç puanı hak eden Hatayspor'du 

Daha önceki yazılarımızda Trabzonspor’la ilgili yorumlarda önce de yapacağımız eleştirilerin yerini bulmayacağını söylemiştik. Nitekim bir hafta evvel oynanan Beşiktaş maçı ile Hatayspor maçı arasına dağlar kadar fark vardı. Ayrıca bu seviyedeki bir hocanın böyle hatalar yapmaması gerekirdi.

Türkiye'de özellikle şampiyonluğa oynayan takımlar 2-0 öne geçtikten sonra hem oyun planı değişikliği hem de oyuncu değişiklikleri ile maça damga vurmalıydı. Oysa Bjelica oyuna tersten damga vurarak kazanılan maçın kaybedilmesine sebep olmuştur. 

Daha önce dediğim gibi bu kafayla, bu anlayış ile Trabzonspor'un yarışa ortak olması çok zor. Hatayspor haklı bir galibiyet almıştır. Trabzonspor skor olarak öne geçmiş olsa da oyun olarak Hatayspor'un önüne geçmemiştir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap