SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bir Sıfır Başladı İki Bir Bitti
6.02.2023

TRABZONSPOR, maça adeta 1-0 önde başladı. Muslera ve savunmanın hatasından Türk futbol tarihinin en erken gölüyle 1-0 öne geçti Trabzonspor. Sonrasında 10 dakika içerisinde iki pozisyon daha bulduk. Ancak bunları gole çeviremedik. İlk 10 dakikadan sonra oyun dengelendi. Hatta topa daha fazla hakim olan Trabzonspor’du. İlk yarı karşılıklı denilebilecek pozisyonlarla devam etti. Ancak ilk yarının belli bölümlerinde Galatasaray pozisyon olarak Trabzonspor’dan üstündü. Nitekim de böyle bir pozisyonda golü bularak ilk yarı 1-1 bitti. Abdullah Avcı 22’de 22 yaparak yine değişik bir kadro sahaya sürdü. Lahtimi varlığı yokluğu belli olmadan suya sabuna dokunmadan oyunda çıktı. Niçin ve niye oynatıldı anlamadık. Lahtimi’nin ilk 11 oynayacağı çok maç varken Galatasaray maçı (Var oluş maçı) olmasına rağmen neden oynatıldı ?

Nitekim ikinci yarıda çok net Galatasaray üstünlüğü vardı. Hatta oyun zaman zaman tek kaleye dönüştü. Uğurcan çok net 3-4 pozisyon kurtardı. Galatasaray dalga dalga gelirken, Abdullah Avcı oyuna ancak 70’nci dakikada müdahale etti. Etmez olsaydı. Yıkım 70’den sonra artarak devam etti. Trabzonspor’u ilahlar korudu, Uğurcan koru du,Direkler kordu ve sonuçta böyle oldu. Lider Galatasaray’ın Trabzonspor’u İstanbul’da yenmesi gayet normaldir. Trabzonspor, ikinci yarıda 1-2 atak dışında rakibe direnç bile gösteremedi. Rakibin beceriksizliğine Uğurcan’ın da müthiş oyunu eklenince oyun olarak yaşadığımız hezimeti skor olarak yaşamadık. Daha önce ki müsabakalardan sonra bu kadar puan farkı yokken bu Trabzonspor’un ligde yarışamayacağını Trabzonspor için ligin bittiğini söylemiştim. Bunu söylemek için kahin olmayan gerek yok. Bunu Trabzonspor’un kadrosu, oyun anlayışı ,hocanın tavrı ve özellikle dışardaki maçlarda ki potansiyel bize söyletti. Daha çok söyleyeceğimiz şeyler varken susuyorsak bu şampiyona olan ve şampiyon yapan hocaya saygımızdandır.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap