SON DAKİKA
SON DAKİKA


Aynı tas aynı hamam
12.08.2023

TRABZONSPOR’DA stad ismi değişikliği, sezon değişikliği, birkaç yeni transfer dışında değişen bir şey yoktu.  Geçen yılın devamı gibi Trabzonspor oyuna iyi başladı. Bu süreç ancak 15-20 dakika sürdü. Aynı geçen yıl olduğu gibi. Ancak bu sürede rakibinde hatası ile 8’nci dakikada kornerden golü buldu ve 1-0 öne geçtik. Ne tesadüf ki aynı Denswil geçen sezonun açılış maçında da kornerden kafayla gol atmıştı. İlk 20 dakikada Trabzonspor iyi oynadıktan sonra oyuna ağırlığını koyan taraf, pozisyon arayan pozisyona giren , topa hakim olan Antalyaspor’du. Oysa Antalyaspor çok önemli oyuncularını gönderip yeni bir kadro oluşturmuştu.

TRABZONSPOR ise adına istikrar denebilecek bir kadroyla sahada yer aldı. Savunmada Benkovic orta alanda Kourbelis dışında geçen yıl oynayan kadroydu. Ancak ne gariptir ki yeni oluşan Antalyaspor, Trabzonspor’a çok zor anlar yaşattı. Ve hak etmediği bir mağlubiyet aldı. Yine Trabzonspor, aynı geçen yıl gibi çok uzun ve geniş alanda oynamaya çalışıyor buda rakipler için inanılmaz fırsat oluyor. Artık günümüz futbolunda  stoperler ile santraforlar arasında 70 metre iki açık oyuncu arasında bu kadar büyük mesafeler olmamalı.  Bundan dolayı da hücumda pozisyon üretmekte çok zorlanıyor. Tabiri yerindeyse sadece Umutla hücum etmeye çalışıyoruz.  İki kenar oyuncusu çok kenarda kalınca hücuma destek vermeleri de sıkıntı yaratıyor.

AYRICA bu kadar uzun ve geniş alanda oynamaya çalışınca kaybedilen toptan sonra topu kazanmak çok zor oluyor. Geniş alanı bulan rakip çok rahat bir şekilde çok rahat bir şekilde hücum yapabiliyor. Nitekim de son 20-25 dakikada Trabzonspor çok sıkıntılı anlar yaşadı. Trabzonspor’da öne çıkan tek oyuncu ilk yarıda Abdülkadir Ömür’dü. Ancak ne gariptir ki hocanın yanlış tercihi önce kenara daha sonrada dışarı alındı. Oysa giren hiçbir oyuncu takıma katkı sağlamadı. Doğucan’da topa dokunmadan maçı bitirdi. Bu görüntü ile, bu kadro ile bu oyun anlayışı ile devam etmesi muhtemel bu yanlış değişiklikler Trabzonspor’u çok zor bir sezon bekliyor ki bugün oynadığı Antalyaspor, bu ligin asla ilk 10 takımında birisi değildir. Dolasıyla sonuca bakıp kendimizi kandırmayalım. Maçın geneline bakıp ders çıkaralım yoksa sezon hoca içinde, yönetim içinde, camia içinde erken biter.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap