SON DAKİKA
SON DAKİKA


Türkiye yapboz tahtası mı?
31.07.2022

İdarecilik/Yöneticilik, silgi kullanmadan karakalem resim yapabilme sanatıdır.  Eğer biliyorsanız, öğrenmeye açıksanız ve ekibiniz deneyimli ise başarılı olursunuz. Fakat kendi kişisel çıkarlarınızı devlet ve millet çıkarlarının önüne koyarsanız, sürekli hata yapar, hatada ısrar ederseniz sonunda ihanet çukuruna düşersiniz…

20 yıldır, ülkemizin ve Türk milletinin kaderine hükmeden Erdoğan’ın devlet ve millet konularında kaç defa yanıldığını, bunların çoğunun Yüce Divanlık suçlar olduğunu, her yanılgısından sonra bizzat kendisinin “Aldatıldık-Yanıltıldık” dediğini, kendisinin “Çok Saf” olduğunu söylemesini hatırlamayan var mı?

20 koskoca yıl! 4 üniversite bitirmeye, üstüne iki de mastır yapmaya yetecek kadar zaman! Bu kadar uzun zaman bir kişiyi olgunlaştıramamış, o kişi hala hata yapmaya devam ediyorsa, onu değiştirmekten başka yapacak bir şey yok demektir. Vermemişse Mabut, ne yapsın Mahmut…

Bilgi ekonomisinin lokomotifi yüksek becerilere sahip, bilgiye özgürce ulaşabilen iyi eğitimli insandır. Peki bizde nasıl? Bir kamyon domates satıyor, parasıyla basit bir bilgisayar bile alamıyoruz! 19 milyar dolara el değiştiren ve sadece 53 çalışanı bulunan WhatsApp’ın değerinin, Türkiye’nin Cumhuriyet tarihi boyunca ortaya çıkardığı, on binlerce çalışanı olan ve ilk 10’umuzda yer alan en büyük dört şirketin (Türk Telekom-TÜPRAŞ- THY-Petrol Ofisi) toplam piyasa değerinden daha fazla olması sizce garip değil mi! Bizden neden bir WhatsApp çıkmaz? Neden mi? Çünkü yaratıcılığa dayalı bir eğitim sistemimiz ve buna paralel uygun bir ekosistem olmadığından çıkmaz. Hele Ortaçağ mezhep meselelerinde takılı kalan kafalarla, siyaseti ülkeye hizmet olarak değil de yol bulmak diye yapan hırsızlarla bu başarı asla yakalanamaz.

Adı üstünde bilgi ekonomisi! Bu ekonomiyi yaratan fikirler bilgiye özgürce ulaşılan, bireylerin özgürce düşünebildiği, tasarladığı ve birbirleriyle dayanışma içinde teşvik gördüğü, hukukun üstün olduğu bir ekosistem içinde gelişir…

Bilgiye ulaşımın önemli göstergelerinden olan basın özgürlüğü alanında 180 ülke arasında 154’üncü sıradayız! Değerli okurlar; Anadolu’da yaygın bir deyiş şöyle der; Ölüsü olan birkaç gün ağlar, delisi olan ise her gün ağlar… Belki bir gün bizler de, adam seçmesini öğrenebiliriz! Öğreniriz di mi?

Not: Erdoğan; Bunlar o yerlere layık oldukları için gelmediler. Bunlar bir hiçtir! Davud-Bebecan; Biz olmasak Erdoğan bir hiçti! İki taraf da doğruyu söylüyor, ne de olsa hepsi okumuş uyanık çocuklar! DOĞRU Parti ne diyor; (1 HİÇ+ 2 HİÇ = 0 HİÇ)

Hiçtirin gidin artık, bıktırdınız be!

Sağlık ve başarı dileklerimle…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap