SON DAKİKA
SON DAKİKA


Taş gibiyiz maşallah!
4.05.2024

Nasıl taş gibi olmayalım ki?

Her şeyi bilen, her derde deva bir dünya liderimiz var!

Milli Futbol takımında kim oynayacak kim oynamayacak, bu sene kim şampiyon olacak, o karar veriyor. Hangi maça hangi hakem atanacak o biliyor. 

Delikanlı mı delikanlı! Kabadayı mı, kabadayı! Bir kükredi mi dünya titriyor!

“Musul’a da gireceğiz, zaten Rakka’dayız. Sahada da olacağız, masada da!” dedi. Suriye ve Irak’taki ABD-Rusya ve diğerleri “Tamam Reis, sen ne dersen o” biz senin emrindeyiz diye teslim oluyorlar!

Ehh, Yiğit mi yiğit, sözünün eri Ana Muhalefet Liderimiz de var!

“1 Mayıs’ta Taksim’deyim” dedi, “Sendikalara ben kefilim” dedi, sonra yolun yarısından U dönüşü yapıp, işçileri yalnız bırakıverdi!

Özgür Bey, o kadar hoşgörülü bir siyasetçi ki, dün kendisinin “Anayasal hakkım” dediği, yürüyüş hakkını Polis Gücü ile engelleyip Taksim’e girmesini yasaklayan Erdoğan’a, kız istemeye gider gibi elinde hediye ile gitti ve AKP’YE girdi!

Yazının tam da bu bölümünde Halkın Filozofu Bergamus geldi ve ne yazıyorsun, diye sordu! Yazdıklarımı okudu, “şimdi de benim dediklerimi yaz” dedi;

“Ne taş gibisi be, deniz kumu gibi oldunuz, biri püf dese, yanlışlıkla yanınızda hapşırsa uçup gideceksiniz. Her şeyi bildiğini zanneden kişi, hiçbir şeyden anlamaz. O kişi başınızı öyle bir derde sokar ki, ben bile sizi kurtaramam.

Hiç palavra sıkmayın. Ne Suriye’de varsınız ne de Irak’ta! Ne sahada varsınız ne de masada.

Aziz Türk Milleti;

Bazılarının gözleri vardır görmezler, kulakları vardır duymazlar!

Halkın Filozofu Bergamus da öyle. Hem kör, hem sağır ve kıskanç!

Abiler ablalar, Merkez Bankamız ağzına kadar dövizle dolu, Cari açık azalmakta, IMF’ye borcu kim ödedi? Kim olacak, biz ödedik biz! Şimdi IMF bizden borç isterse veririz! Cumhuriyet Tarihince yapılan duble yolun 3 katını yaptık!

Suriyelilere şimdiye kadar 250 Milyar Dolar harcadık, yine harcarız. Suriyeli gençlere sınavsız üniversiteye giriş hakkı verdik, her ay ceplerine de para koyuyoruz, daha ne yapalım yahu?

Ensemde öyle bir tokat patladı ki, gözümde şimşekler çaktı! Ne oluyor demeye kalmadan, Filozof Bergamus’u tepemde dikilirken gördüm. Meğer gitmemiş! “Yine palavra sallıyorsun! Şimdi benim dediklerimi yaz bakalım;

“2002 de doları 1,44 TL’den aldınız, bugün 32,38 TL’yi geçti. Doları 23 kat artırdınız. Türk Lirasını 1981 yılından bu yana en değersiz hale getirdiniz!

IMF’ye ödediğiniz para yaklaşık 20 Milyar Dolar. Ama 14 senede Türkiye’nin toplam borcunu tam tamına 4 kat arttırdınız 500 Milyar dolara çıkarttınız!

Özel sektör, borç yüzünden kontak kapatmak üzere!

İstimlak bedelleri önceki hükümetler tarafından ödenmiş yolları genişletip ortasına bir çizgi çektiniz, oldu size duble yol! Yollar bir senede berbat oldu!

Türkiye’de gençler arasında işsizlik %25’i geçti. Türk Gençleri üniversite kapılarından dönerken, Suriyelilere sınavsız üniversite vermek, ancak Türk Milletini sevmeyenlere yakışır…”

Filozof Bergamus daha sonra şunları söyledi;

“Bana bak bana! İnsan öldükten beş dakika sonra beyin ölümü başlar.

Yani vücut tüm organlarıyla ölür ama beyin beş dakika daha fazla yaşar.

O beş dakikada, beyin vücudun yaşadığını zanneder.

Sizin durumunuz aynen öldüğünün farkında olmayan beyin gibi!

Öyle taş gibi filan değil!”

Bergamus’a “BOŞ KOLTUK” ne demek diye sordum, dedi ki;

“Erdoğan ve Bahçeli, işaret vererek, sembollerle oynayarak anlaşılmamayı çok severler. Bu bazen Ferdi Tayfur’un arabesk şarkısı ile yürüyor gibi yapılır, bazen gelen konuğun iskemlesinin bir bacağı kırılarak olur, bazen de boş bir koltukla olur! Bu tip davranışlar genellikle ilkel toplumlardaki, primitif kafalar tarafından kullanılır. Eğer boş koltukla ne demek istendiğini merak ediyorsanız, sizler de aynı yöntemle sorarsanız, toplantıya katılan ikinci adamlar mutlaka yanıt verirler.

Sağlık ve başarı dileklerimle

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap