SON DAKİKA
SON DAKİKA


Herif-i naşerif
20.05.2022

Bu tabir, “Şerefsiz Herif” demektir.  Türk milletinin onurlu bireyleri olmaktan gurur duyan dönemin Kürt liderleri tarafından, Ermeni Boghos Nubar Paşa ile birlikte Paris’te yayınladıkları “Ermeni-Kürt” Muhtırasını imzalayan “Baban Aşiretinden Şerif Paşa” için söylenmiştir.. 20 Kasım 1919 tarihinde, Ermenileri temsilen Boghos Nubar Paşa ile Kürtleri temsilen Şerif Paşa, İngiltere ve Fransa denetiminde bir araya geldiler.

Türk vatanı üstünde bağımsız Ermeni ve Kürt devletleri kurulması için bu muhtırayı imzaladılar! Olay Türkiye’de çok ciddi tepkilere neden oldu. Türk Basını ve özellikle Kürt asıllı yazarlar ve aşiret reisleri bu adamı lanetleyip ona “Şerefsiz Herif” demek olan “Herif-i Naşerif” lakabını taktılar. [Özellikle genç arkadaşlarıma, Bilal Şimşir’in iki ciltlik Kürtçülük ve Erdal Sarızeybek’in Büyük Suikast isimli kitaplarını okumalarını öneririm. Hem okusunlar hem de başucu kitabı olarak yararlansınlar.]

Türk Tarihi boyunca çok sayıda “Herif-i Naşerif” gördük. Hepsi hak ettikleri yanıtları alıp, yok olup gittiler. Fakat bunların en densizleri AKP üst kadrolarının “Üstat” dediği, önünde el bağlayıp, diz çöktükleri Kadir Mısıroğlu, Nuri Pakdil gibi zavallılardır. Bunlar densizliği o kadar ileri götürdüler ki; Atatürk için; “10 Kasım’da saat 9.05’te kenefe gidin” “Mustafa Kemal Firavun’dur” dediler.

Ne acıdır ki, T.C Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı, Devletimizin Kurucu Önderi Mustafa Kemal Atatürk’e ve annesine en aşağılık hakaretleri yapan bu Herif-i Naşerifleri ziyaret etmek gafletinde bulundular! Neyzen Tevfik, Herif-i Naşerif gibiler için bakın ne demiş; “Ben sana bok demem/Boklar duyar ar eder/Bir zerren düşse boka/Onu da mundar eder. Tanrı senin hamurunu/ Necasetle yoğurmuş/Anan seni s.ç.r iken/Yanlışlıkla doğurmuş…” Hadi Herif-i Naşerif adamları anladık. İhanet bunların genlerinde var!

Peki, T.C Başbakanlık koltuğuna oturtulan Davutoğlu’na ne demeli?

Davutoğlu, Hacıbektaş İlçesine gitti ve “Dersim, modern bir Kerbela’dır” dedi!

TC Başbakanlık koltuğunda oturan zat, Dersim olayları sırasında devlete isyan edip Türk askerlerini katledenleri Hazreti Ali’nin çocukları Hüseyin ve Hasan’a, başta Atatürk olmak üzere Cumhuriyetin kurucularını ise Yezid’e benzetiyor! Bu ne utanmazlıktır, bu ne çirkin bir iftiradır! Cumhuriyetin kurucularına şimdiye kadar yapılan hakaretlerin en ağırını, en büyüğünü maalesef ülkenin Başbakanı iken, Davutoğlu yapmıştı! Cumhuriyet Halk Partisi şimdi bu kişi ile kol kola!

AKP’nin Atatürk’e olan kininin bitmeyeceğini Atatürk Havalimanı pistlerinin kırılmasında bir kez daha gördük! Bu tavır nankörlüğün en üst noktasıdır! Ne yaparsanız yapın, Türk milletinin gönlünden Atatürk sevgisini sökemezsiniz. Fakat bizler yani DOĞRU Partililer, sizi demokratik yolla alaşağı ettikten sonra vatan sathından adınızı ve resminizi kazıyacağız. Unutulacaksınız…

Sağlık ve başarı dileklerimle…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap