SON DAKİKA
SON DAKİKA


Gerçek dostlar
18.07.2022

Bugün sizlere otuz yıllık iki dostun, araları şeker-şerbet iken olan karşılıklı yazışmalarını, noktası virgülüne kadar aynen aktarmak istiyorum. Sonra da, araları zehir zemberek iken dediklerini! -8 Eylül 2011’de CIA’cı Hoca’ nın, Delikanlı Başbakan’ın annesi için taziye mesajı; (17/25 Yolsuzluk-Hırsızlık-Rüşvet olaylarından 2 yıl önce) Başbakanımız Sayın Erdoğan’ın varlık vesileleri, muhterem valideleri Tenzile Erdoğan Hanımefendi’nin elemler yumağı dâr-ı fâniden, ahbablar içtimaı dâr-ı bâkîye irtihallerini öğrenmiş bulunmaktayım. (Ananızın öldüğünü öğrendim, demek istiyor!)

Gurbette olduğum hasebiyle cenaze merasimlerine iştirak edemediğim için ayrıca mahzunum! (Yoksulluğun gözü kör olsun abi, ekmek parası işte, biliyosun gurbette yani Amerikanya’da çalışıyorum, diyor) Merhume Hanımefendi’ye Cenab-ı Erhamü’r- Rahim’den rahmet ve mağfıret diler, Sayın Başbakanımız başta olmak üzere evlatlarına, akraba, yakın, dost, muhib ve sevenlerine sabr-ı cemîl niyaz ederim. (Allah rahmet eylesin, diyor!)

-6 Nisan 2012’de CIA’ci Hoca, Delikanlı Başbakan’ın ikinci kez ameliyat olması nedeniyle bir mesaj yayınladı; (17/25 Yolsuzluk-Hırsızlık-Rüşvet olaylarından 1,5 yıl önce)

Her gün Rabbime iltica edip, (Amerika’ya iltica ettiğim gibi) O’nun yüce dergâhına yöneldiğimde, her daim dua ettiğim Başbakanımız Sayın RTE’nin ikinci kez ameliyat olduğunu öğrendim.  İlk ameliyatını duyduğumda da fevkalade derinden üzülmüş, hastalığından bir an önce kurtulmasını dilemiştim. Hatta yakın dostlarıma ‘Hizmetlerinden dolayı nazar mı değiyor, yoksa başka bir olumsuzluk mu söz konusu’ demiştim. (Ne bu böyle, üst üste ameliyat mı olurmuş, diyor) Şimdi yeniden ameliyat olduğunu teessürle öğrendim. Bu ameliyatın tamamlayıcı bir müdahale olmasından müteselli oldum. (Gene yırttı galiba, demek istiyor!)

Yaptığı hizmetlerle milletimizin (Türk milleti diyemiyor!) medar-ı iftiharı haline gelmiş Başbakanımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını, görevinin başına yepyeni bir dinamizmle geçmesini Cenab-ı Erhamürrahimin’den niyaz eder, kendisine acil şifalar dilerim. (Geçmiş olsun, daha çok işimiz var, çabuk görevinin başına, diyor)

*26 Aralık 2012 Delikanlı Başbakan, CIA’cı Hoca’nın şiirlerinden oluşan

“Kırık Mızrap” konserine mesaj gönderiyor; (17/25 Yolsuzluk-Hırsızlık-Rüşvet olaylarından 1 yıl önce) Bu vesileyle etkinlik kapsamında Muhterem Fethullah Gülen’in gönül yolculuğunu anlatan Kırık Mızrap (Kim kırdı ulan bunun mızrabını!) eserinin güzide sanatçılarımız tarafından musiki eşliğinde yorumlanacak olmasını da heyecan verici bulduğumu ifade etmek isterim.  Muhterem Fethullah Gülen’e gönül telinden süzerek inşa ettiği tüm o mısralar için, o mısraları musiki ile buluşturarak farklı bir güzellik katan sanatçılarımıza da emekleri için ayrıca teşekkür ediyor, ellerine, dillerine, gönüllerine sağlık diliyorum.

*24 Ekim 2013’te, yani 17/25 olayından sadece 21 gün önce, CIA’cı Hoca tansiyona bağlı ritim bozukluğu yaşayınca, Delikanlı Başbakan telefonla arıyor.

Ekrem Dumanlı, bu konuşmayı anlatıyor;

İlk arayanlardan biri Başbakan Erdoğan idi. Zarif bir ses tonuyla geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Hocaefendi ise aynı zarafetle Sayın Başbakan’ın hatırını sordu. ‘Zahmet buyurdunuz’ dedi. Söz sırası dualaşmaya gelmişti. İkisi de hem dua istedi birbirinden hem de dua ettiler birbirlerine. Görülmeye, duyulmaya, düşünmeye değer bir tabloydu. Uzaktan bu manzarayı izleyebilseydiniz, eminim, ‘Yahu işgüzarlar, artık aradan çekilin ki fitne ateşi sönsün!’ diyecektiniz. Öyle samimi, öyle halisane bir iletişim vardı ortada… Görüşme bitince Hocaefendi “Sesi çok güzel geliyordu” dedi… O sesteki duruluk ve içtenliği birkaç kez anlattı arkadaşlarına. Sonra dua etti bol bol…

Gelelim 17/25 sonrasına, yani zehir zemberek günlere;

-CIA’cı Hoca; Allahım onları hezimete uğrat! Onları sars! Birliklerini boz! Onları paramparça et! Onları birbirlerine musallat et! Onlara karşı bize yardım et! Onları birbirlerine kırdır! Hırsızı görmeden, hırsızı yakalayanın üzerine gidenler, cinayeti görmeyip de masum insanlara cürüm atmak suretiyle onları karalamaya çalışanlar, Allah onların evlerine ateşler salsın, yuvalarını yıksın, birliklerini bozsun, duygularını sinelerinde bıraksın, önlerini kessin (arkada kesecek ne var ki), bir şey olmaya imkân vermesin…

*Delikanlı Başbakan; Şunu bilesiniz ki istediğiniz kadar oralara yerleşin, ininize gireceğiz ininize! Didik didik edeceğiz ve devletin içindeki bu örgütleri teşhir edeceğiz. Onları inlerine girip çıkaracağız.

-CIA’ci Hoca; Kimin inde olduğunu Allah görüyor. Kimsenin hıyanetini deşifre etme vazifemiz yok.

*Delikanlı Başbakan; Alçaklıktır, şerefsizliktir, namussuzluktur, ahlaksızlıktır, ne istediler de vermedik! Hem dindarım diyeceksin hem de gözünü kırpmadan, üstelik en iğrenç biçimde masum insanlara iftira atacaksın. Biz (AKP-Cemaat) Aynı menzilin yolcularıydık! Yazıklar olsun! Bunların hepsi ve daha yüzlercesi bu iki kişi tarafından birbirine söylendi! Bu olayın iki yönü var; Uhrevî (Ahiret yönü) Yönü ve Dünyevî Yönü… Uhrevi yönü için dileğim şudur: Allahım, bu iki kulunun da birbirleri için diledikleri bedduaları kabul et!

Birbirleri için ne diledilerse tez zamanda ver, hesaplarını bu dünyada gör, öteki tarafa bırakma güzel Rabbim…

Dünyevi yönü için; Sayın Cumhuriyet Savcıları, tüm bu çirkinlikler ve “Vatana İhanet-Hırsızlık-Katillik-Devleti işgal etme” suçlamaları gözünüzün önünde yapıldı. İçinizde bir tane olsun, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ekmeğini yemiş Cumhuriyet Savcısı çıkıp da, “İkiniz de ihbarları-iddiaları ciddiye alınacak kişilersiniz. Sizler için TC Devleti adına soruşturma açıyorum” diyemediniz! Sizler görmezden geldiniz ama Türk milleti olarak bizler sizleri gördük ve hafızamıza kazıdık…

Bektaşi, meyhaneden çıkmış kendi kendine konuşuyordu; Ulan bunlar mı Müslüman? Bunlar mı dini eğitim almışlar? Allah indinde ben bunlardan bin kat daha makbulüm. Hiç olmazsa yalan bilmem arkadaş! Benden size nasihat; Bu ikisinden olursa evliya, sakın sokmayın avluya.

Sağlık ve başarı dileklerimle…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap