SON DAKİKA
SON DAKİKA


Defalarca yazdık
15.03.2024

İktidar tarafından T.C Devletinin en değerli ve bilgili uzmanlarından oluşan Başbakanlık Teftiş Kurulunu kapattılar. Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu kapatıldı. Ülkemizin en bilgili maliyecilerden oluşan Hesap Uzmanları Kurulunu, kapattılar. Bakanlıkların Teftiş Kurullarını işlevsiz hale getirdiler.

Cumhuriyet başsavcılarından izin almadan, C. savcılarının denetim ve soruşturma yapmaları yasaklandı. Saray ile direkt irtibatlı olan başsavcılar kimi isterse, sadece onlar soruşturulur!

TBMM adına denetim yapan Sayıştay’ın kamu idareleri ve belediyeleri, “Hesap Yargılama Görevi” işlevsizleştirildi…

Buraya kadar yazılanların bir kısmını defalarca yazmıştık.

Bizim bugün değinmek istediğimiz konu Türk Devletinin geleceğine doğrudan etki edebilecek iki Yüksek Devlet Kurumu ile ilgili!

Yüksek Seçim Kurulu ve Sayıştay Başkanlığı!

YSK Başkanı Sayın Ahmet Yener ve Sayıştay Başkanı Sayın Metin Yener!

T.C Devletinin en yetkili iki kurumunun tarafsız olması gereken iki başkanı, iki kardeş! İki birader.

Eski YSK Başkanı; “Bana güvenin, benim soyadım Güven” dedi.

Güvendik! Yasada açık açık “Mühürsüz zarf ve oy pusulaları geçersizdir” yazmasına rağmen, geçerli saydılar. Muhalefet partileri itiraz etmedi!

Soyadı Yener olan yeni YSK Başkanı, “Bir kişi ancak iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir” diyen Anayasanın 101’inci maddesine rağmen Erdoğan’ın 3’üncü kez seçilmesine onay vererek, Anayasa İhlal suçu işledi! Birader Yener, raporların tamamının TBMM’ye ve Türk kamuoyuna verilmesini engelledi!

Şimdi ne olacak biliyor musunuz? Bana dava açacaklar!

“Serdaroğlu, aile şerefimize yazı yoluyla hakaret etti” diyecekler!

Ya, Türkiye Cumhuriyeti yargısı ne yapacak, biliyor musunuz?

Derhal soruşturma açılması talimatı verecekler.

Peki biz ne yapacağız? Onu biliyor musunuz?

Her zaman yaptığımız gibi, mücadele edeceğiz.

“Suç Örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’a Devlet Bankasından 750 milyon TL kredi verip tahsil etmeyen, Merkez Bankasının dibini delip rezervi eksi 50 milyar dolara düşüren, MB’sını Cumhuriyet tarihinde ilk kez 900 milyar TL zarar ettiren kişilerden hesap sorulmazsa, Türkiye’deki Adalet sisteminin benden hesap soramayacağını söyleyip, “Hesap vermesi gerekenler, hesap soramaz” diyeceğiz!”

Sağlık ve başarı dileklerimle…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap