SON DAKİKA
SON DAKİKA


Arap Yağı Bol Bulunca!
6.07.2022

İnsanlar, 1 litre yağ almakta zorlanır haldeyken, görgüsüz Arap’a bir yağhane miras kalmış. Yağhanenin deposundaki variller ağzına kadar yağ dolu. Yağı bol bulan Arap, her gün başına-kıçına yağ sürmeye başlamış! Kendi kazanmadığı parayı, avantadan elde ettiği malları veya devletin olanaklarını acımasızca harcayan zavallılar için söylenmiş bir sözdür, “Arap yağı bol bulunca, kıçına-başına sürermiş” deyişi! Size tanık olduğum iki olayı anlatmak zorundayım! Anlatacağım ki, nasıl bir israf içinde yönetildiğimizi bir kez daha görelim diye!

Hacı Erdoğan 9 Haziran 2022’de Seferihisar’da düzenlenen Efes-2022 tatbikatını izlemek üzere İzmir’e gelecek. Aynı gün ben Ankara’ya gitmek için Adnan Menderes Havalimanındayım. Her yer son model Mercedes dolu. Çoğu Ankara’dan özel tırlarla getirilmiş. Paşalar için hazır edilmiş Siyah Mercedes Minibüsler de cabası! Her paşaya 1 Mercedes minibüs… Havaalanındaki VIP otoparkı güvenlik gerekçesiyle (!) kapatılmış! Polisler, korumalar tomarla! Her yer temizleniyor, yerler ilaçlanıyor, polis köpekleri valizleri kokluyor, bir telaş ki, ortalık curcuna içinde.

İki gün sonra İzmir’e indiğimde, arabamı çekildiği yerden almak için yürürken, doğal olarak valisine de, polisini de, paşasına da, gelene de gidene de, sevgi sözcükleriyle saydırıyorum. Görevli ne dedi biliyor musunuz? Efendim, Sayın Cumhurbaşkanımız o gün Çiğli Askeri Havaalanına indi. Hazırlıklar boşuna imiş… Önceki gün Hacı Erdoğan, Bursa’ya hem AKP mitingi için, hem de toplu açılışlar (!) için gidecekti. Beştepe Sarayından çıkan 10 kadar özel tır, zırhlı Mercedesler, minibüsler, ambulansı Bursa’ya taşıdı. Sanki Bursa’da araç yok, ambulans yok!

Sanki Bursa Valisinin zırhlı makam aracına binse, poposu nasır tutacak! Bir vatandaş Artvin’den Bursa’ya kurbanlık götürmek için 2 adet tır tutmuş. Geçen sene tır başına 6 bin tl ödemiş. Bu yıl 2 tır için 52 bin tl ödemiş! Varın siz o tırlara kaç para ödenmiş, hesap edin! Üstüne üstlük, Hacı Bey, üşüttüğü için seyahat ertelenmiş, iyimi? Peki, o paralar Hacı’nın maaşından mı ödeniyor? Ne gezer! Senin cebinden çıkıyor asgari ücretli arkadaşım!

Saray’a gelince, musluk sonuna kadar açık, asgari ücrete gelince 5.500tl yani 323 dolar! Çin’den, Bulgaristan’dan daha düşük bir ücret… Ya Hacı, Araf Suresi Ayet 31 de Allah “İsraf etmeyin, israf haramdır” diye emretmiyor mu? Çok iyi biliyorsun ki, emrediyor. Niçin Allah’ın emrini dinlemiyorsun? Yoksa senin hacılığın, Allah’ın emirlerini dinlemeyecek kadar üstün mü?

Ya Hacı Erdoğan; daha önce de sormuştum, yanıt veremedin, yine soruyorum. Bu defa da yanıt vermezsen, Yüce Divan’da soracağım: 68 yıllık ömründe T.C Devletine kaç para vergi ödediniz? Şimdiye kadar kendi işyerinde kaç tane sigortalı işçi çalıştırdınız? (Ben, rahmetli dedem, babam ve 74 yıllık yaşamım için, dilediğin YMM’ye vekalet vermeye hazırım) Devletin parasını, devletin adamını, devletin olanaklarını yukarıdaki Arap gibi israf edersen, bil ki haram yemiş, günaha girmiş olursun ve çarpılırsın!

Altı delik ayakkabıyla dolaştığın günleri ne çabuk unuttun ya Hacı! Yoksa sende cepli kefen mi var? Yanmazını duymuştuk ama ceplisini ilk kez! Sağlık ve başarı dileklerimle…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap