SON DAKİKA
SON DAKİKA


Günlerin tekrarlanması
13.02.2024

Merhaba değerli okurlarım, bazen hayatınıza baktığınızda aynı günü tekrar tekrar yaşadığınızı düşündüğünüz oldu mu? Eğer olduysa bu yazım sizler için.

Günlük yaşantının stresinden kurtulmak ve hayatı yaşanabilir kılmak adına, hayata bakış açımızı sürekli olarak revize etmemiz gerekmektedir. Bunun nedeni yaşadığımız hayatın olağan dinamiğine uyum sağlamaktır. Çünkü yaşanılan hayata uyumlu veya uyumsuz devam etmemiz onu yavaşlatmaz veya durdurmaz. Ancak uyum sağlanamadığı durum da bu devamlılık kişi de hayatının kontrolünü kaybettiğine dair düşüncelere sebep olur.

İşte tam da bu noktada günleriniz birbirinin tekrarı haline gelir ve bu monotonluk ruh sağlınıza zarar vermeye başlar.

Böyle bir sorun yaşamamak adına kendinize yaşamınıza dair hedefler belirleyebilirsiniz. Günlük yaşantınıza ekleyeceğiniz hedefleriniz hayatınızın monotonluktan çıkmasına ve bir amaca yönelik hareket etmeniz noktasında size motivasyon sağlayacaktır.

Başlıca sorunuz ‘Ben bu hayatta ne için yaşıyorum?’ olabilir. Çünkü yaşam amacı çoğu zaman bireyleri sürekli olarak motive eden yegane etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Yaşam amacınızı veya hayat görüşünüzü somut bir şekilde kendinize ifade etmeniz, günlük yaşantınızda ufak değişiklikler yapmanıza bu değişikliklerle beraber yaşadığınız isteksizlik ve umutsuzluk duygularının kontrolünde sizlere başetme yolları sunacaktır.

Eğer başedemediğinizi düşündüğünüz durumda iseniz bir ruh sağlığı uzmanından yardım alabilirsiniz.

Soru ve görüşleriniz için benimle iletişime geçebilirsiniz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap