SON DAKİKA
SON DAKİKA


AN’da KALMANIN İPUÇLARI
5.04.2024

Zihin sürekli çalışan, kolay kolay kontrol edilemeyen bir yapıya sahiptir. Biz dünyayı olduğu gibi görmeyiz, biz dünyayı zihnimiz o gün nasılsa o şekilde görürüz. Dünyayı bir gün güzel, bir başka gün kötü olarak algılamamızın nedeni zihnimizin görüşünden kaynaklanmaktadır.

Zihninizin peşinden gitmek çok kolaydır çünkü zihniniz güzel bir hikâye anlatıcısıdır. İnsanlar gün boyu zihinlerinin peşinden gider bir türlü anda, gerçeklikte yaşayamazlar. Bugün anı yaşamayı, zihninizin peşinden gitmemeyi nasıl başarabilirsiniz bunları konuşacağız.

1. Zihninizi Gözlemleyin:

Bir hafta boyunca zihninizin bahsettiği, gözlemlediği konuları bir deftere not alın. Bu konular arasında bir ilişki var mı, zihniniz neden bu konular üzerinde duruyor bunları araştırın.

2. Zihninizi Yargılamayın:

Gün içinde zihinden milyarlarca düşünce geçer. Bireyler bazen anlık olarak zihinlerinden geçen ve asla gerçekleşmeyecek bir düşünce için kendilerini yargılarlar. Oysaki bu durum bireyi oldukça yorar. Anlık olarak zihninizden geçenleri yargılamadan gözlemleyip gününüze devam etmeniz; düşünmek istemediğiniz konularda kendinizi yormanızı engeller.

3. Zihninizle Savaşmayın:

Zihninizde hoşunuza gitmeyen bir düşünce belirdiğinde o düşünceyle savaşmanın onu daha güçlü kıldığını biliyor musunuz? Bir dahaki sefere zihninizde hoşunuza gitmeyen bir düşünce belirdiğinde onunla savaşmak, onu değiştirmeye çalışmak yerine o düşünceyi kabul edin.

Mindfulness gibi kavramların çıkış noktası olan Budizm’in de sık sık dile getirdiği gibi, düşünceler tıpkı bir bulut gibi zihnimizden geçip giderler. Hoşunuza gitmeyen düşüncelerle savaşmaktan vazgeçip onları kabullendiğinizde düşüncelerin üzerinizdeki hükmü azalacaktır.

Unutmayın düşünceler davranışa dönüşmediği sürece bir sorun teşkil etmez.

Soru ve görüşleriniz için benimle iletişime geçebilirsiniz.

Instagram: psk.benaydiyadin

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap