SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sevgi kalplerin şifasıdır
21.04.2019
Kutsal kitabımız Kuran’ı Kerim; insanlar arasındaki düşmanlıkları ortadan kaldırmak ve neticede onları kardeş yapmak için gönderilmiştir. Bunun için öncelikle kalplerdeki kini söküp atmak gerekir. Birbirine karşı kinle dolu olan kalplerin kaynaşması çok zordur ve bu uğurda harcanan çabalar da sonuçsuz kalmaya mahkudur.

Kin ve nefret, kalplere girmek isteyen sevgi ve muhabbeti engeller. Kin ve nefret dolu olan kalplere sahip olan insanların birbirini kucaklamaları mümkün olamamaktadır. Kin ve nefret dolu olan kalpler, yabani otlar ve dikenlerle kaplanmış bir araziye benzerler. Böyle olunca o tarlada çiftçilik yapabilmek için ot ve dikenlerin sökülüp atılması gerekmektedir. İnsanların kalplerine kardeşlik tohumlarını ekip büyütmek için kin ve nefretin sökülüp atılması zorunludur. Yüce Allah Kuran’ı Kerim de bu yolu göstermiştir.Kin ve nefret iticidir, yıkıcıdır, kırıcıdır ve düşmanlığa davet edicidir. 

Bilinmelidir ki, kardeşliğin oturduğu temel değer madde değil, sevgidir. Kardeşlik para ile satın alınamaz. Mademki kardeşlik para ile satın alınamıyor, öyleyse, bizler sevgiyi büyütüp besleyeceğiz, geliştireceğiz ve zenginleştireceğiz. Temelinde sevginin olmadığı kardeşlik geçicidir, izafidir ve yüzeyseldir. Sevgi kalplerin şifası ve iksiridir. Sevgi, insan ilişkilerinin yumuşamasını temin eden esrarengiz bir güçtür. 
O güç ki, insanı insana,insanı kendine  ve insanı Allah’a götürür. Sevginin olduğu yerde kabalık, düşmanlık, kin ve nefret yoktur. Sevgi öyle bir güçtür ki, insanı hafifletir, yüceltir ve ilahi rahmetin gelişini hızlandırır. Birbirini seven, kalplerini birbirine açan ve birbirine karşı kin beslemeyen fertlerden meydana gelen toplumlara ilahi ihsan ve ilahi yardım bolca gelir.

Değerli okuyucularımız,Yüce Allah’ın bizi sevmesini istiyorsak, insanları sevmeliyiz. İnsan sevgisinin bizi ilahi sevgiye götüreceğine yürekten inanmalıyız. Birbirini Allah için seven ve kalplerini insanlığa açan kul olmamızı Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap