SON DAKİKA
SON DAKİKA


İnsan sağlığı ve Doktorlarımız
9.11.2018

Değerli okuyucularımız, "En büyük yatırım, insana yapılan yatırımdır" sözünü hemen hepimiz biliriz ve buna inanırız. Özellikle kış mevsiminin sağlığımız üzerinde sürprizleri olduğunu unutmamak gerekir. Bu mevsimde sağlık merkezlerimizin koridorları bir hayli kalabalıktır.

Bizler biliyoruz ki, "en büyük zenginlik sağlıktır". İnsanın sağlığı bozulup da hasta düştüğü zaman, sağlıklı günlerini özlemle arayarak “meğer en büyük devlet sağlıkmış da kıymetini bilmemişim” ya da “sağlığıma kavuşayım başka bir şey istemem” diyerek öz eleştiri yaparız.

Şüphesiz, mesleklerin en yücesi olarak “öğretmenlik” bilinir. Lakin en büyük hazine ve mutluluk nedeni de insanın sağlıklı ve zinde olmasıdır. Bu bağlamda hekimlik yani doktorluk, insan olarak bizlerin en çok saygı duyacağımız bir başka meslek dalıdır. Şöyle ki; vücudumuzun herhangi bir uzvunda bir rahatsızlık hissettiğimizde, bir yerimiz ağırdığında, ya da bir hastalığa yakalandığımızda apar topar gideceğimiz yer doktorlarımızdır. İster hastanede, ister muayenehanede, ister evinde olsun, gündüzün herhangi bir saatinde, gecenin herhangi bir anında tatlı uykusundan uyandırdığımız doktorlarımızdır. Onların hiçbir zaman, "benim mesaim bitti, bu hastaya bakamam" dediğini duyamazsınız. Doktorlarımız çoğu zaman bayram, tatil demeden, büyük bir özveri ile bizlerin sağlığıyla ilgilenmektedir. Bir başka şekilde şöyle söyleyelim; bizim yüzlerine bakamadığımız yanmış, kırılmış, kavrulmuş insanlara, türlü hastalıklara yakalanmış olanlara doktorlarımız içten bir şefkatle eğilirler, onlara sevgi ve saygıyla müdahale ile şifa vermeye, derman olmaya çalışırlar.

Değerli okuyucularımız, eğer hastalarımızın ızdırapları acının heykeli ise, doktorlarımız da şefkatin, merhametin, saygının, sevginin heykeli olarak görünür gözlerimizde. Bu noktada, doktorlarımızın hastalarına karşı çok nazik, sevgi saygı ve şefkatle yaklaşımlar sergilediklerini biliyoruz. Bu konuyla ilgili bir örnek vermek gerekirse; KTÜ. Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Karkucak doktorumuzun hastalarına gösterdiği sevgi ve saygıya dayanan yaklaşımları bizzat kendi hastaları tarafından dillendirilmektedir...

Efendim, insan bazen; alemlerin sahibi olan yüce Rabbimiz, doktorlarımıza kanat takıp onları melekler gibi uçurur diye düşünüyor. Bilinmelidir ki, insan sağlığı en aziz nimet, sağlığa hizmet de onun kadar azizdir. Hastalarımıza acil şifalar diliyoruz, tüm doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap