SON DAKİKA
SON DAKİKA


Haklı olmak yetmiyor kuvvetli olmak gerek
25.03.2018

Artık kesin olan bir şey var ki; yaşadığımız bu çağda devletlerin birbirleriyle olan ilişkilerinde (uluslararası ilişkiler) acaba hak-hukuk mu, yoksa kuvvet mi öne çıkmaktadır? Bu konuda yaşadığımız gerçekler göstermiştir ki, uluslararası ilişkilerde kuvvetli olmak ön plandadır. Hak-hukuk kuvvetin yanında işlevini yitirmekte, neredeyse kaybolup gitmektedir. Açık ve seçik olarak görülmüştür ki; kuvvetliler, kendilerinden zayıf gördüklerini istedikleri gibi yönlendirmeye çalışmaktadırlar. Hak-hukuk sadece sözdedir ve bahane olarak kullanılmaya çalışılmaktadır.

Yıllarca terörle mücadele ediyoruz, bu süreçlerde yaşadığımız sorunlar ortada. İşbirliği içinde olduğumuz, dost bildiklerimizin durumları ve tutumları da ortada... Hepimizin malumu olduğu üzere TC. devleti, terör örgütleri ve onların uluslararası destekçilerine karşı bir mücadele içinde. Bir başka irdeleme ile verdiğimiz mücadele sadece Amerika ve bazı Avrupa ülkelerine karşı verilmedi. Bu mücadele aynı zamanda dünya kamuoyunda sergilenen yalanlara, ahlaksızlıklara, medya kuruluşlarına, internet sitelerinin gerçek dışı algı yaratmalarına, facebook ve twitter hesaplarına karşı verildi.

Terör örgütlerinin destekçileri ve tetikçilerine, onların haber ajanslarına, terörsever gazetecilerine, televizyonlarında yayınladıkları yalan yanlış haberlerine, kısacası terörü şirin gösterme çabalarına karşı verildi. Ama ne oldu? Hak yerini buldu, haklı olan kazandı. Çünkü karşılarında inanmış bir ordu ve onun da arkasında dik duran bir toplum vardı. Özet olarak; damarlarındaki asil kandan kuvvet alan Peygamber Ocağı ordumuz; terör örgütleri, onların destekçileri ve tetikçilerine, medya organlarıyla dünya kamuoyunu yanıltıcı yalan yayınlarına ve terör örgütlerine sağladıkları her türlü silah ve lojistik desteklere karşı, haklı ve de ahlaklı bir mücadele yürüterek zafere ulaştı.

Yaşadığımız durumu hepimiz görüyoruz öyleyse, hangi alanda olursa olsun, tehlikeli ve korkulacak bir durum varsa, o tehlikeyi ve korkuyu dağıtabilecek önlemleri önceden alabilmeliyiz. Bu, bizim olmazsa olmaz bir şiarımız olmalıdır. Bugün geldiğimiz noktaya bakarak, özellikle savunma sanayimizi bugünkü gücüne kavuşturan yetkililerimize ve yöneticilerimize müteşekkir olmalıyız. Değerli okuyucularımız, görüyorsunuz ki, güçlü olmazsak haklılığımızı anlatamayız. Ancak gücümüzle haklı olduğumuzu anlatabiliyoruz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap