SON DAKİKA
SON DAKİKA


Dinimizde kadının istismarı
17.08.2018

Hepimiz de biliyor ve de kabul ediyoruz ki,İslam’da kadının istismarı yasaklanmıştır.Bilinmelidirki,bu durum tüm insanlık için en hayırlı bir yoldur.İnsanlığın sahip olduğu en büyük değerlerden biri ve en önemlisi olan,toplumların namusunu omuzlarında taşıyan,insanlara kan,can ve hayat veren kadının istismarına dinimiz İslamda asla yer yoktur... İnsanın istismarına yol açan,onun değerini düşüren her çeşit adi ve kötü davranış Yüce Allah tarafından yasaklanmıştır. Eğitimciler,özellikle din eğitimcileri;insanı mutluluğa götürecek ilahi yolu,nelerin ve hangi davranışların engellediğini anlatarak iyiyi ve kötüyü tanıtmalı ve bu konu üzerinde titizlikle durmalıdırlar.İnsanı oyalayan,insanın vaktini öldüren,insana hayır getirmeyen,insanlığın ıslahına yaramayan,adaleti,doğruyu ayakta tutmaya hizmet etmeyen ve insanların görevlerine uygun düşmeyen niyeti bozuk,cahil,iyiden haberi olmayan ve hikmetten yoksun tipler bütün topluma zarar verirler.Bunlar Kuran’dan uzak kalan ve kalmaya da çaba sarfeden kişiler safında yer almakta olduklarını anlamaktan bile uzaktırlar... Hal ve hareketleriyle boş sözleri satın almak,hikmetli sözleri bırakıp boş lafları almaktır.İnsana yararlı olacak fikirleri dinlemeyip,boş lafları dinleyenler işe yaramayan sözleri satn almış olurlar.

Bir ayette şöyle denmektedir: “Bunlar o kimselerdir ki,hidayete karşı dalaleti satın almışlardır.onların ticaareti kar etmemeiş ve doğru yolu da bulamamışlardır.” Değerli okuyucularımız lütfen iyi düşününüz; fertler, toplumlar ve tüm insanlık daima iyi ile kötü arasınada tercih yaparken, aslında bir ticaret yapmaktadırlar. Manevi ticarette kar edenler,tercihlerini iyiden yana kullananlardır. Yüce Allah bizleri doğruyu, güzeli, iyiyi, huzur ve güveni,birlik ve beraberliği satın alan, onları anlayan ve anlatan kullarında eylesin...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap