SON DAKİKA
SON DAKİKA


İlk hedef Trabzon'un ulaşım sorunu olmalıdır
25.04.2019

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kadrosunu kurmaya devam ediyor.

‘Genel sekreter kim olacak?’ sorusunun cevabı ise merakla bekleniyor.

Çünkü geçtiğimiz dönemdeki yönetim anlayışı nedeniyle genel sekreterlik makamının iyi kullanılmadığı değil hiç kullanılamadığı, Davut Çakır gibi belediyeciliği çok iyi bilen, çalışkan bir ismin acı ama gerçek şekilde adeta heba edildiği gerçeğini hep birlikte yaşadık.

Makamı gördük...

Ama icraatını hiç göremedik.

Şehir ile bütünleşip konuşurken, projeleri ile övgü alan ama anlattıklarının hayata geçirilmediği bir genel sekreterlik makamına şahit olduk.

Şimdi geriye dönerek nedenlerini tartışmak artık fayda getirmez.

Ama ders alınır...

‘Yeni dönemde göreve kim gelecek, nasıl çalışacak?’ sorularının cevabının Murat Zorluoğlu ile daha sağlıklı olacağını düşünüyorum...

Olmak zorunda da.

Zorluoğlu’ndan Trabzon halkının beklentisi büyük...

Belediye çalışanlarının da takım ruhunun sahaya yansıtılması açısından kendilerine değer verilmesi noktasında beklenti içinde olduklarını da söylemek gerekir...

Çünkü 10 yıllık bir dönemin ardından “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır” misali Zorluoğlu’nun kendinden önceki döneme yönelik eksileri, hataları, yanlışları halkı da iyi dinleyerek bilmesi ve bu doğrultuda göreve başlaması bir şanstır.

Şehrin sorunları apaçık ortada.

Öncelikle daha yaşanabilir, daha modern bir şehircilik anlayışı için Trabzon’un ulaşım sorunu kesinlikle masaya yatırılmalıdır.

Acı reçete ortaya konulmalıdır.

Trabzon meydanındaki ‘minibüs şehri’ görüntüsüne son verilmesi ve ulu orta yerleştirilen durakların yarattığı görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması olmazsa olmazdır.

Zaten doğru dürüst yolu olmayan Meydan ile Tabakhane arasına sıkışarak nefes alamaz duruma gelen Trabzon’a bu görüntü maalesef hiç yakışmıyor.

Ve bugüne kadar “Ulaşım sorunu nasıl çözülmeli” noktasında Şoförler Odası, STÖ’ler, Trafik Komisyonu, belediye yetkilileri, Valilik ve üniversitenin bir araya gelerek çözüm yolları aramamaları, bu şehrin ayıbıdır.

Şehrin merkezi araç yoğunluğundan kurtarılıp rahatlatılmalıdır.

Bu şehrin merkezindeki otopark sorunu ve zaten dar olan yol kenarlarına otopark yapılması konusu da çözüme kavuşturulmalıdır.

Trabzon artık raylı sistemle tanışmalıdır.

Bu şehre özellikle doğudan girmek çile olmuşken, büyük bir nüfus yoğunluğuna şahit olduğumuz Boztepe ve Çukurçayır’a çıkmak isyan ettirmeye başlamışsa, merkezde nefes dahi alınamıyorsa, yöneticilerin koltuklarında rahat oturma şansı yoktur.

Önümüzde ramazan ayı var.

İftar saatlerinde o çileyi daha da yoğun bir şekilde göreceğiz.

Murat Başkan bu sorunu öyle ya da böyle çözmek zorunda.

Acı bir reçete sunacaksa da sunmalıdır.

Geçmişte CHP’li Volkan Canalioğlu’nun başkanlığı döneminde Uzun Sokak’ın trafiğe kapatılmasına o gün tepki koyanların bugün dua ettiği bir gerçektir.

Şu deniz şehri özelliğimizin dolgularla nasıl kaybedildiğini görmemek mümkün mü?

Trabzon denizden koptu!

Herkes seyretti!

Bu şehirde sivil toplum örgütleri başkanlarının sadece koltukları var!

Ben Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na güveniyorum.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile el ele vererek seçim öncesi Trabzon’un sorunları noktasında çektiği fotoğrafı hayata geçirecektir...

İş bilenin kılıç kuşananındır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap