SON DAKİKA
SON DAKİKA


Transferler ona sorulmadı
17.08.2018

8 Nisan’da göreve gelen Ahmet Ağaoğlu ekibinin ilk icraatı eski başkanlardan Özkan Sümer’i Genel Koordinatör ve başkan danışmanı olarak göreve getirmek olmuştu. Sümer’in çok geniş yetkilerle donatılmasını ise asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ona büyük destek vermişti. Sümer’in yetkilileri neredeyse başkan Ahmet Ağaoğlu kadar idi. Yönetim içinde özellikle İstanbul kanadında yer alan bazı yöneticiler ise bu durumdan oldukça rahatsızlık duyuyordu. Sümeri kulüp içinde veya dışında ‘Tek adamlık’ sevdalısı gibi hareket ettikçe yöneticiler de rahatsızlığı da bir o kadar artış gösteriyordu. Özkan Sümer, en son alt yapıdan A takım alınan oyuncular konusunda sadece asbaşkan Hacısalihoğlu ile görüşüp diğer yöneticileri pasifize durumuna düşürünce dananın kuyruğu koptu. Yönetimin büyük çoğunluğu bu olayı Başkan Ahmet Ağaoğlu’na şikâyet eder Sümer’in ya görevden alınmasını ya da yetkililerinin kısıtlanmasını istedi. Bunun üzerinde Başkan Ahmet Ağaoğlu, Sümer’in birçok önemli yetkililerini tırpanladı. Ve de Sümer’e alt yapı oyuncularının gönderilmesiyle ilgili tepkisi bizzat yüzüne vurdu. İki hafta önce özel işleri ve randevuları amacıyla İstanbul’a giden Sümer’ i bu yönetim Hosseini, Amiri ve Zargo Toure transferinde devre dışı bırakarak ne görüş aldı ne de bilgi verildi. Bu duruma çok bozulan Özkan Sümer, konuyu asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ile paylaşarak ‘ Değersiz ve itibarsılaştırıldığını’ dile getirdi. Hacısalihoğlu da duruma tepki göstermek amacıyla başkandan aldığı izinle iki gündür Trabzonpor Kulübüne uğramadı. Ancak Sümer’’ Geçtiğimiz Perşembe günü kafasında istifayı düşünen Sümer yakın çevresine ben görevi bırakıyorum. Bu yöntemle kulüpte görev yapmam’ ifadesi üzerine asbaşkan acilen kulübe giderek Özkan Sümer’i ikna etmeye çalışsa da başarılı olamadı. Böyle Sümer’in Trabzonspor’daki 4 aylık serüveni sona erdi.

 

ZEKİ YAVRU’YA BÜYÜK YANLIŞ

Trabzonspor Yönetim Kurulu, Bordo-Mavili takımın alt yapısından yetişerek A takıma yükseldikten sonra takımdan adeta uzaklaştırılan ve geçen günlerde sözleşme yapılmak üzere Trabzon’a davet edilen Zeki Yavru’ya büyük yanlış yapıldı. Kayserispor’da başarılı bir futbol ile Ankara ekiplerinden Gençlerbirliği’ne transfer olan Zeki Yavru, bu takımın küme düşmesi üzerine kulübüyle karşılıklı anlaşarak sözleşmesini feshetmişti. Şimdi? Zeki Yavru boşa çıkınca kendini Trabzon’a kim davet etti? Trabzonspor’a transferini kim istedi? Sürüncemede kalan transfer de taraftarının baskısına neden boyun eğildi? İstanbul ve Trabzon kanadından Zeki Yavru’yu kimler veto etti. Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, başkan yardımcısı Mehmet Yiğit Alp ve Genel Sekreter Ömer Sağıroğlu bu iptal edilen transferin hangi yönündeydiler acaba? Bu transferin gündeme getirilmesin ve iptal edilmesinde hem Zeki Yavru hem de Trabzonspor kulübü itibarsızlaştırılmıştır. Zeki Yavru küçük düşürülmüştür. Keza ülkenin 4 büyük kulübünden biri olan Trabzonspor’u nasıl yönetildiği ve içeride bütünlüğü olmadığı bir kez daha su yüzüne çıkmıştır. Yönetime gelirken‘ Şeffaflıktan ve dışarıda oynayan Trabzonlu oyunculardan bahseden başkan Ahmet Ağaoğlu büyük bir ikilem içinde. Hem Trabzon hem de İstanbul’daki bazı yöneticiler ile sıkıntı içinde olduğu apaçıktır.

Zeki Yavru'nun yeniden Bordo-Mavili takıma transferinde başrol oynayan Hayrettin Hacısalihoğlu'nun bu oyuncunun transferinin gerçekleştirilmemesi halinde Sümer’in ardından onun da görevini bırakarak yönetim kurulundan istifa edebileceği iddia ediliyor Tabi burada ne olursa Trabzonspor’a oluyor. Çünkü kişiler bugün var yarın yok. Kişiler unutulup gidecekler. Ancak Trabzonspor daim olacak. Bu işleri yüzünüze gözünüze bulaştırmadan yapınız. Zeki Yavru transfer edilecekse önce yönetim içinde karar alınmalı veya alınmamalı. 1-2 kişinin bilgisi dâhilinde olunca soncu böyle hüsranla son bulur. Önemli olan Zeki Yavru değil, önemli olan Trabzonspor’daki yöneticilik anlayışının her geçen büyük camiayı değersizleştirmesidir.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap